Múlt pénteken 800 regisztrált gyorshajtó volt Bács-Kiskun vármegyében annak ellenére, hogy folyamatos kampányokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a közlekedők tartsák be a megengedett sebességhatárokat – olvasható a police.hu-n. 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3310-en lépték át, ami a korábbiakhoz képest ismét kiugróan magas. A jogsértés elkövetői legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak, ám van olyan sofőr, akinek ennél mélyebben kell a zsebbe nyúlnia: Csengőd belterületén 2023. július 26-án 11 óra 25 perckor egy autóvezető a megengedett 50 km/h helyett 132 km/h-val közlekedett, így neki 300.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetnie. Július 25-én Solt belterületén egy másik autós 112 km/h-val ment, neki 130.000 forintjába fog kerülni a sebességtúllépés.

-Hirdetés-

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten 64 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. 48 esetben anyagi kár keletkezett,16 alkalommal pedig sérültek is az autóban utazók: kilencen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben.
Kapcsolódó cikk
Oszlopnak hajtott egy autó Kecelen
Oszlopnak hajtott egy autó Kecelen
Kecelen a Dózsa György utcán közlekedett egy Opel személyautó, amikor a Rózsa utca sarkánál áttért a szemközti oldalra és egy...
32-en vezettek úgy, hogy a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten balesetet okoztak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai július 24-én Kiskőrös, Kecel és Soltvadkert térségében egész napos akciót tartottak a „biztonság napja” jegyében. A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára. Néhány óra alatt 46 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. 

 

Forrás, fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira