Idén is megrendezésre került a Korinthosz Ultratávú Futóverseny Szekszárdon 2023. augusztus 4-5-én. A Tolna vármegyei székhely ad otthont minden évben a versenynek. A nagy megmérettetés megálmodója Márkus István Öcsi és szervezői gárdája idén is próbált egy nagyon remek versenyt szervezni. Ez, mint utóbb kiderült a versenyzők visszajelzéseiből, sikerült is. Idén is a jól megszokott távokon indulhattak az ultrafutás szerelmesei (160 km, 80 km), de volt rövidebb táv is a 40 km és váltó, így az is megérezhette hazánk egyik legjobb ultrafutóversenyének ízét, aki még nincs felkészülve egy maraton feletti hosszú távú futásra.

-Hirdetés-

A 160 kilométeres táv indulói Szekszárdról a Garay-térről indulva pénteken délelőtt 11 órakor rajtoltak el, hogy elfussanak Bajáig a töltésen, majd visszaszaladjanak Szekszárdra. Míg a 80 kilométert teljesítők szintén pénteken rajtoltak, ők 14 órakor Bajáról a Petőfi-Szigetről. A résztvevőknek most is nemcsak a távval, hanem az időjárás viszontagságival is meg kellett küzdeni. Pénteken igazi nyári melegben kezdték meg a versenyt a leghosszabb táv résztvevői, majd az éjszaka során eső, sőt vihar, cikázó villámok és jégeső is volt. A reggeli kissé párás levegő után szombaton délelőtt pedig kissé fülledt meleg lett. A versenyzők jó részének sikerült teljesíteni a távokat, azonban többen kiszálltak a versenyből.

Kelemen Anett és Pozderka Attila a Coveris Bács-Kiskun Ultrafutóverseny fő szervezői is indultak a versenyen (Fotó: Szűcs István) 

A férfiak 160 kilométeres versenyében a budapesti Puskás Máté diadalmaskodott 15 órán belüli célidővel (14:55:18). Több mint egy órával előzte meg a kecskeméti Vajda Zoltánt, aki nem sokkal 16 óra felett futotta le a távot.

Lukács Sándor Luky lányával futott be a célba (Fotó: Szűcs István) 

A nőknél Mórocza Andrea győzött, aki nemrégiben a soltvadkerti tónál rendezett Triatlon és futóversenyen a félmaratoni távon is 1. lett (célideje: 16:15:24). Mögötte a Coveris Bács-Kiskun Ultrafutó verseny idei női győztese Dr. Csupor Krisztina végzett a 2. helyen, közel 40 perces lemaradással az első helyezettől. 3. helyen pedig a tavalyi év ultrafutójának választott Maráz Zsuzsanna futott be a Szekszárdi Garay-téri célba.

Pszota Attila a töltésen (Fotó: Kerékgyártó Péter) 

Térségünkből a leghosszabb 160 kilométeres távon a bócsai Lukács Sándor Luky indult, aki 13. lett a férfiak versenyében 19 óra 37 perc 50 másodperces idővel, illetve a női mezőnyben a Coveris Bács-Kiskun Ultrafutó verseny egyik főszervezője Kelemen Anett vett részt. Anett a női mezőnyben az előkelő 6. helyen végzett 20 óra 36 perc 31 másodperces célidővel.

Kovács Péter a célban

A 80 kilométeres távon indult párja és szervezőtársa Pozderka Attila, akinek célideje: 9:55:06 lett. Kiskőrösről Pszota Attila már nem először vett részt ezen a versenyen, célideje 09:04:01. Soltvadkertről Ficsor Gábor (8:56:14) és Kovács Péter (10:02:44) teljesítették a 81 kilométeres etapot.

Ficsor Gábor a célban

A verseny idén is szokásoknak megfelelően egy gálavacsorával zárult, melyen az ünnepélyes eredményhirdetést is megtartották.

MEGOSZTÁS