Az eseménysorozat második napján számos programot kínált Kecel városa.
Kapcsolódó cikk
Kiállításmegnyitóval vette kezdetét a keceli Szüretváró Napok
Kiállításmegnyitóval vette kezdetét a keceli Szüretváró Napok
A háromnapos eseményt augusztus 11-én Csötönyi István gyöngyfűző, babakészítő kiállítása nyitotta meg a Művelődés Házban. A művész úr A gyöngy...

Már reggel hét órakor ébresztették a város lakóit a traktoros-zenés ébresztő keretein belül. Kora délután kitelepültek az árusok és vendéglátósok, a körhinta és a népi játszóház is a Varázserdő Családi Központhoz. Itt a gyerkőcöknek lehetőségük volt arc- és testfestésre, csillámtetoválásra és fekete tetoválásra, emellett színezésre, különféle játékok kipróbálására és a Varázserdei futam teljesítésére is.

-Hirdetés-

13 órakor gyülekeztek a lovas felvonulók a Bikaistállónál, egy órával később pedig a gyalogos felvonulók a József Attila utcai óvodánál. Fél háromkor indult a szüreti felvonulás a Lovas Klub szervezésében.

Négy órakor elkezdődött a kultúrműsor: a színpadon bemutatkozott a Keceli Patachich Gábor Borrend, a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes, a Kéknefelejcs Népdalkör, a Ternyipe Tánccsoport és a Bogárzó Citeraegyüttes is. Ezzel egyidőben a múzeum udvarán borkóstolásra volt lehetőség. Gondoltak az apróságokra is, hiszen a délután folyamán a pónifogatozást is kipróbálhatták.

Este hat órakor a Hétszínvirág Bábcsoport előadását tekinthettük meg a könyvtár előterében, melyet a tűzoltók bemutatója és habparti követett. A gyerekek nagyon élvezték a sok habot, mindenkinek hatalmas mosoly ült az arcán.

Habparti
Az est fénypontja minden bizonnyal Wolf Kati volt, aki nyolc órakor lépett a színpadra, őt pedig a Veracruz együttes követte.

A vasárnap reggel hasonlóan alakult a szombatihoz, szintén traktoros-zenés ébresztővel keltették fel a város lakóit. Ezt követően kilenc órakor a Szentháromság Templomban mutattak be szentmisét a Lupény és Kecel közötti testvérvárosi kapcsolat megőrzéséért és további erősödéséért, melyet Fekete Szabolcs atya celebrált.

Tíz órától ismét várta a gyerekeket a Varázserdő Családi Központban az arc- és testfestés, a körhinta és az árusok is, hasonlóan az előző naphoz.
Ezzel egyidőben a keceli óvónők játszóháza várta a gyermekeket, akik kutya és szüret témában tartottak kézműves foglalkozásokat. Őket követte a Kutyával egy mosolyért Alapítvány kutyás interaktív foglalkozása, melyen Frigyesi Tünde és Pilla, a vizsgázott terápiás kutya várta a gyerekeket.

Délben véget ért a főzőverseny és a résztvevők asztalhoz ültek, hogy közösen fogyasszák el az elkészült ételeket. Miután mindenki jóllakott, kihirdették a verseny eredményeit.

A délután folyamán megtekinthettük a Pandora Pole & Hoop, a Strong Fitness Club, a JuMa Kiskunhalasi Kutyaiskola és a Bács-Team Harcművészeti Klub előadásait, melyet Haszilló Ferenc zongoraestje követett.

Kapcsolódó cikk
Polgármester a zongoránál – Haszilló Ferenc zongoraestje
Polgármester a zongoránál – Haszilló Ferenc zongoraestje
A keceli Szüretváró Napok rendezvénysorozat egyik eleme a polgármester, Haszilló Ferenc önálló zongoraestje volt. A koncertre nagy volt az érdeklődés,...

A programsorozat zárásaként az érdeklődők szabadtéri filmvetítésen vehettek részt, ahol a Beugró a Paradicsomba című filmet vetítették le.

Írta, képek: Iván Gerda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira