Font Sándor országgyűlési képviselő néhány nappal ezelőtt jelentette be közösségi oldalán a hírt, hogy Temerini Ferenc polgármester kitartó munkáját eredmény koronázta. Véleménye szerint ez azt jelenti, hogy a kivitelező cég elfogadta érvelésüket, mely szerint a kerékpárutat a mai kor legbiztonságosabb módján kell átvezetni a dupla vasúti vágányon, mégpedig szintkülönbséggel. 

-Hirdetés-

„Ez a szintkülönbség azt jelenti, hogy a tervezők úgy döntöttek, hogy a kerékpárút a vasútvonal alatt kerül átvezetésre úgynevezett “U” alakú előregyártott betonelemek átsajtolásával. Ugyanígy a Vadkerti-tóra vezető kerékpárút, amely majd metszi az elkerülő út vonalát. A kerékpárút ott is szintkülönbséggel, az elkerülő út alatt kerül átvezetésre. Annak az építési munkálatai már folynak” – mondta el Font Sándor.

Hozzátette, hogy a legnagyobb kereszteződés az maga a Budapest-Belgrád gyorsvasút és az elkerülő út kereszteződése, melyet szintén szintkülönbséggel oldanak meg. Itt az átvezető híd elemei hamarosan beemelésre kerülnek. Azok végső kivitelezése lassan be is fejeződik.  

Tehát elmondható, hogy Soltvadkert történetének két legnagyobb értékű beruházása van folyamatban. 

Forrás, videó: Font Sándor facebook oldala 

MEGOSZTÁS
Írta: vira