A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezte az Eltájolók TSE a Tóról-Tóra-Túra elnevezésű programját. A túrázókat a szeptember 15-16-án megtartott eseményre várták a szervezők, melynek rajt- és célhelye a kiskőrösi Záportározó-tónál volt.

-Hirdetés-

A programról Döme Géza főszervező elmondta, hogy miután elkészült a Záportározó-tó megkereste Szedmák Tamás alpolgármester, hogy ide is lehetne egy túrát szervezni. A Petőfi Túra tapasztalataiból építkezve szervezik meg most már minden évben a Tóról-Tóra-Túrát a szeptemberi hónapban. A helyi érdeklődőkön kívül sokan érkeztek a környékbeli településekről, de távoli helyekről is jöttek a harmadik alkalommal megszervezett eseményre. A túrának, az elnevezéséből is adódóan a három központi helyszíne a kiskőrösi Záportorozó-tó, a Vadkerti-tó és a Szelidi-tó, melyeket összerakva egy 70 km-es táv volt teljesíthető. A Szelidi-tó irányában volt egy 50 km-es, a Vadkerti-tó felé pedig egy 20 km-es táv. A szervező beszélt arról is, hogy a túrához a gyalogosok mellett csatlakozhattak kerékpárosok is, így kétkeréken Kiskőrös-Soltvadkert-Kecel háromszög teljesítésével egy 40 km-es, illetve Keceltől továbbhaladva Kiskunhalas irányába a Sós-tavat érintve egy 70 km-es távot lehetett teljesíteni.

Ellenőrző pontokon, mint Erdőtelek, DVCS zsilip, Miklapuszta – KNP Határ, Szelidi-tó, Szentkirályi iskola, Miklapuszta, DVCS – Kék híd, Záportározó, Feketehalmi iskola, Vadkerti-tó, Vadkerti-tó kilátó, Feketehalom, Robertó Horgászpark, Kenderföldi-tó és Sós-tó, lelkes diákok, egyesületi aktivisták segítettek a program lebonyolításában. Ezeken a pontokon mintegy 30 közreműködő segítségével volt frissítő ital és némi csokoládé, keksz vagy egyéb energiapótló ennivaló a résztvevőknek.

A reggeli órákban az esős időjárás ellenére is többen nekivágtak a különböző távoknak, majd a napsütéses időben napközben már többen teljesítették a vállalt utat. A résztvevők most is megcsodálhatták a térségünk gyönyörű zöld övezeteit és kerékpározhattak vagy gyalogosan lehettek részesei néhány órára a természetnek.

Fotók: Halász Ágnes, Eltájolók TSE, Filus Tibor

Kapcsolódó cikk
Közel kilencvenen vágtak bele az első Tóról – Tóra – Túrába
Közel kilencvenen vágtak bele az első Tóról – Tóra – Túrába
A Tóról – Tóra – Túra rajtjának helyszíne, a záportározó sokak kedvelt helyévé vált Kiskőrösön. Futók, kerékpározók vagy sétálók élvezik...

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS