Idén szeptemberben két új óvodapedagógussal bővült a Kiskőrösi EGYMI kollektívája. A 2023/2024. évi tanévben Maska Lászlóné Zsuzsival (Katica csoport) és Csergő Katalinnal (Felhő csoport) is találkozhatnak a szülők, gyerekek.

-Hirdetés-

Interjú Maska Lászlóné óvónővel, gyógypedagógussal, Montessori szakos szakpedagógussal.

Milyen út vezetett a Kiskőrösi EGYMI-be?

Első munkahelyem a Petőfi Sándor Általános Iskola volt. 1989 óta vagyok a pályán. Tanítói végzettségem szerint matematika műveltségterülettel alsó tagozaton tanítottam. Pályám elején ott találkoztam olyan gyermekekkel, akik más bánásmódot igényeltek. Érdeklődésemet felkeltették, ezért jelentkeztem különböző képzésekre. Fejlesztőpedagógusként a részképességzavarokkal küzdő gyermekekkel foglalkoztam. Elvégeztem a gyógypedagógia tanulásban akadályozottak pedagógiája szakot is. Gyógypedagógusként dolgozhattam, fejlesztéseket tartottam főként sajátos nevelési igényű gyermekek számára. Később egy fantasztikus képzésre jelentkezhettem az ELTE Pedagógia Pszichológia Karára, ahol Montessori szakos szakpedagógus lettem. 2012-től a Bem József Általános Iskolában dolgoztam, kihívást jelentő feladatokkal. Ebben az évben úgy döntöttem, hogy a végzettségeimnek megfelelően a Kiskőrösi EGYMI-ben szeretnék dolgozni. Az óvoda Katica csoportjába kerültem, ahol csodálatos gyermekek és kollégák vesznek körül.

Miért választotta az óvodapedagógusi hivatást?

Minél korábban kezdjük el a gyermekek fejlesztését, annál korábbi időben várhatunk javulást problémájukban. Gyógypedagógusként úgy gondolom, hogy célom a gyermekek egyéni megsegítése.

Hogyan értesült a kiskőrösi állásról?

Érdeklődés alapján találtam a Kiskőrösi EGYMI állására.

Kik alkotják a Katica csoportot?

Augusztus utolsó napjaiban már találkoztam a Katica csoportba tartozó 12 gyermekkel, hiszen kollégáimmal családlátogatáson vettünk részt. 4,5 évestől 7 éves korig korosztályba tartozó gyermekek járnak a csoportba. Fejlődésüket nyomon tudjuk követni napi szinten. Minden gyermek egyéni bánásmódot igényel. Változatos, játékos foglalkozásokat , tevékenységeket tervezünk kollégáimmal számukra. Kolléganőm Molnárné Gép Anikó konduktor gyógypedagógus  nagy tapasztalattal rendelkezik már. Lovász Edit mentorként segít a Lépésről Lépésre Program folyamatában. Gyógypedagógiai asszisztens segítőink Szabadszállási Annamária és Lefler Tóbi Ottilia, akik áldozatos munkával segítik a gyermekeket mindennapi tevékenységeik során.

b-j: Szabadszállási Annamária, Molnárné Gép Anikó, Maska Lászlóné, Lefler Tóbi Ottilia 
Milyen ambíciókkal, tervekkel kezdte meg a nevelési évet a Kiskőrösi EGYMI-ben?

Célom a gyermekek megfelelő, problémaspecifikus fejlesztése. A bennük rejlő tehetség felfedezése. Kollégáimmal a jó kapcsolat fenntartása.

Hogyan fogadták a gyerekek, munkatársak? 

Nagyon kedvesek a munkatársaim. Sokszor olyan érzésem van, mintha már több éve együtt dolgoznék velük, hiszen ugyanaz a célunk. A gyermekek elfogadása, fejlesztése egyéni bánásmód biztosítása számukra. Mindenki a szülőkkel együtt örül, ha valami új, addig fel nem fedezett tevékenységet produkálnak. Apró örömök részei lehetünk. 

Kapcsolódó cikk
Korábban még sosem írattak be ennyi gyermeket a Kiskőrösi EGYMI-be
Korábban még sosem írattak be ennyi gyermeket a Kiskőrösi EGYMI-be
Korábban még sosem látott létszámmal, 161 fő kisgyermek részvételével kezdődött meg a 2023/’24-es tanév/nevelési év a Kiskőrösi EGYMI-ben. Az évnyitó...
MEGOSZTÁS