A 2023/24-es tanévben több új kollégával bővült a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum pedagógusi kollektívája. Szeptember 1-jén Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő köszöntötte az új kollégákat, akik fogadalmat tettek és megáldották őket az evangélikus templomban tartott ünnepi rendezvényen. Interjú Schuller Gréta Lilivel, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának pályakezdő pedagógusával.
Mesélj egy kicsit magadról kérlek, tanulmányaidról.

22 éves vagyok, Soltvadkerten nőttem fel, Kiskőrösön jártam gimnáziumba, ahol diákpolgármester is voltam. Az érettségit követően 2019-től a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karára jártam tanító szakra, ahol az angol műveltségterületet választottam és idén júliusban diplomáztam. Jelenleg itt, Kiskőrösön élek a párommal.  

-Hirdetés-

 

Honnan értesültél az állásról?  

Tavasszal a 2 hónapos gyakorlatomat a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában töltöttem, és a gyakorlat végén Grausza Jánosné tagintézmény-vezetőnek jeleztem, hogy ha szeptembertől van rá lehetőség, szeretnék itt tanítani. A júniusi sikeres államvizsgám után felvettük a kapcsolatot és elmondta, hogy számítanak rám szeptemberben.

Az egyetem első éve óta itt szerettem volna tanítani, sok időt töltöttem mindig is Kiskőrösön, hiszen anyukám is kiskőrösi és a gimnázium alatt egyre erőteljesebb lett bennem a tudat, hogy milyen jó itt és az egyetem után vissza szeretnék ide jönni. Így nagyon örültem neki, hogy teljesül ez a vágyam. 

Hogyan ítéled meg a pozíciódat az intézményben, hogyan fogadtak a kollégáid, a gyerekek?  

Mivel tavasszal 2 hónapot itt töltöttem az iskolában, nem voltam számukra teljesen új, de örülök, hogy velem együtt örültek, hogy itt lehetek most már a kollégájukként. Friss diplomásként, kezdőként természetesen sok az újdonság, de úgy érzem, bárkihez fordulok kérdésekkel, segítséget kapok, így ezért nagyon hálás vagyok.
A 2.c osztályfőnöke, Horváthné Ocskó Erika a mentorom, akire tényleg bármikor számíthatok, akinek ezúton is köszönöm.

A gyerekek is örültek nekem, főleg akiket tavasszal tanítottam. Boldogan jönnek oda hozzám a szünetekben, ez nagyon jó érzés.

Mely osztályokban fogsz tanítani?

Az 1.a és 1.c osztályokban tanítok angolt, a 2.c osztálynak pedig a napközis tanítónője vagyok. Mind a három osztály sok izgalmat tartogat, élvezem a közös munkát velük.

Milyen célt tűztél ki erre a tanévre, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani? 

Szeretnék sok tapasztalatot gyűjteni a tanév során és olyan órákat tartani, ahova a gyerekek vidáman jönnek, hiszen én mindig vidáman fogom őket várni.

Szerinted milyen egy jó pedagógus, te magad mire törekszel?

Olyan pedagógus szeretnék lenni, aki kedves és számíthatnak rá a gyerekek bármikor, de amikor feladat van és szigorúnak, következetesnek kell lennem, abban is partnerek tudjunk lenni.

Van-e olyan kedvenc történeted, ami megerősített abban, hogy jó hivatást választottál?

A jó visszacsatolás nekem az, amikor a gyerekek boldogan jönnek be az óráimra, és ha a folyosón találkozunk nagy öleléseket kapok, amik nagyon jól esnek.

Miért választottad ezt a hivatást?

A gyerekek szeretete mindenképpen az egyik legfontosabb oka és talán az, hogy szerettem volna a gyerekek írás-olvasásában az alapokat átadni minél izgalmasabb, játékosabb módon, hiszen mindent lehet úgy is csinálni, hogy a gyermek minden nap élvezze a tanórákat. Én egy ilyen pedagógus szeretnék lenni.

Szabadidődben mivel szeretsz foglalkozni?

Szeretek sportolni, kirándulni és olvasni. Hosszabb szabadidő esetén szeretek világot látni mind bel-, és külföldön.

Kiemelt kép: Schuller Gréta Lili 

MEGOSZTÁS