Nagy hagyománya van Kiskőrösön a Városi Disznótornak, amelyet február 3-én 8. alkalommal rendez meg a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös Város Önkormányzata. Az eseménnyel kapcsolatban január 9-én tartottak egyeztető megbeszélést a Hagyományok Házában a szervezők.

A Városi Disznótor egyik ötletgazdája és a szervezési munkálatokban jelentős szerepet vállaló Somogyi Zoltán elmondta, hogy a korábbi évek alapján kialakult program szerint rendezik meg idén is február 3-án, szombaton a Városi Disznótort. Már a kezdetektől hagyományteremtő célzattal hívtak életre ezt a programot, amelyre most két (240-260 kg körüli) malacot terveznek levágni. A húsfeldolgozásban és az ételek elkészítésben mintegy 20 segítő vesz részt.

Archív fotó: Városi Disznótor – 2023. 01. 04.
-Hirdetés-

A disznó perzselése a Pátria épülete előtti részen, a Pozsonyi utca elején lesz 6.30-7.00 óra körüli időben. Ezt követően hagymás sült vér reggelivel készülnek, majd a hús feldolgozása után a nap folyamán lehetőségük lesz vásárolnia az érdeklődőknek hurkát, kolbászt, sült húst és egyéb disznótoros finomságokat a helyszínen. A városi disznótorra látogatók bepillantást nyerhetnek a hagyományos disznóvágás fázisaiba, valamint megvásárolhatják és megkóstolhatják a disznótoros ételeket is.

Somogyi Zoltán

A húsáru feldolgozását követően 18 óra körüli időben tervezik megtartani a hagyományos disznótoros vacsorát a művelődési központban. A vacsora támogatójegyek megvásárlására elővételben a Rákóczi utcai dohányboltban (Rákóczi u. 68.) van lehetőség. Kiemelte, hogy a disznótoros vacsora részvételi létszáma korlátozott, ami 220 fő körülire tehető így, aki szeretne részt venni, az időben jelentkezzen és vásárolja meg a támogatói jegyet a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Archív fotó: Városi Disznótor vacsora – 2023. 01. 04.

A disznótoros vacsora során olyan finomságok kerülnek az asztalra, mint leves, sült hús, kolbász, hurka, töltött káposzta és szilva lekváros, valamint diós hájas sütemény. Az est során a jó hangulathoz a zenét a Szamba Zenekar szolgáltatja majd.

Köszönetét fejezte ki Kiskőrös Város Önkormányzatának, amely a program lebonyolítása során a Kiskőrösi Gazdakör Egyesületnek minden tekintetben hatalmas segítséget nyújt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS