A mazsorett csoportok 34 éve működnek Kiskőrösön, és több mint 26 éve mutatják be a Mazsorett Esteken azokat a koreográfiáikat, melyeket a tavaszi, nyári, és őszi fellépéseikre készítenek.

Gmoser György művészeti vezető elmondta, hogy hagyomány lett az év eleji Mazsorett Est megrendezése. „Már télen készülünk a tavaszi versenyekre. Ezt az estet azért rendezzük, mert csapataink legtöbbször messze versenyeznek városunktól, ahol a szülők, nagyszülők, hozzátartozók nem lehetnek velük, így nem látják a produkciókat. Ekkor viszont bemutathatjuk nekik hogy állunk, mit sikerült alkotni.”

-Hirdetés-

Szokás, hogy a Mazsorett Estek évről évre, más-más tematika köré épülnek. A 2023-as évben a Kiskőrös Város Mazsorett csoportjai mesefilmek dalaira mutatták be tehetségüket. Ez az idei évben sem lesz másként, ezúttal világkörüli útra invitálják a közönséget.

Kapcsolódó cikk
Mesefilmek betétdalaira táncoltak a kiskőrösi mazsorettek
Mesefilmek betétdalaira táncoltak a kiskőrösi mazsorettek
A Mackótestvér, a Shrek és a Trollok című mesefilmek betétdalai is felcsendültek március 17-én a Petőfi Sándor Művelődési Központban megrendezett...
„Más népek táncaiból, zenéiből fogunk válogatni. Egy körutazást tesz minden csoport, akik 2-3 műsorszámmal is fel fognak lépni. Úgy gondolom, hogy nagyon színvonalas műsor lesz” – tette hozzá a művészeti vezető.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak 2024. február 23-án, pénteken 18:00 órától a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében. Az előadásra kapható jegyekért a Kiskőrös Város Mazsorett csoportonként kijelölt SZMK-s szülőknél lehet jelentkezni.

Kiemelt kép: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira