2024. április 17-én szerdán képviselő-testületi ülést tartottak Kiskőrösön, ahol elsősorban beszámolókat, tájékoztatókat hallhattak a város első emberei, de egyéb más témákban is döntöttek. Kudron Tamás képviselő jelezte távollétét.

-Hirdetés-

Az ülés kezdetén Domonyi László az 5 millió forintot meghaladó értékű kötelezettségvállalásokról számolt be (1.perctől). Sürgősségi napirendi pontként Kiskőrös Hivatásos Tűzoltóságának 2023. évi beszámolója került az első helyre. (5.perctől) Nádasdi Gergely tű. őrnagy, tűzoltóparancsnok (Kiskőrösi HTP) ismertette a 2023. évben elvégzett szakmai munkát és a személyi állomány változását. 

A 2.napirendi pont a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum tájékoztatója volt, mely kapcsán Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató szóbeli kiegészítést is tett (15.perctől). Részéről felmerült az ötlet – melyet javaslatként említett meg a testület előtt – hogy a sportcsarnokot nevezzék át Petőfi Sportcsarnokká. Filus Tibor egyetértését és támogatását fejezte ki a névváltoztatás ötletével kapcsolatban. 

Franczia László (Wattay) és Szentgyörgyiné Szlovák Mária (KEVI) igazgató

A 3. napirendi pont a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tájékoztatója volt (46.perctől), mely kapcsán Franczia László igazgató szóbeli kiegészítést is tett, aki Papp Gyula főigazgatót helyettesítette ez alkalommal. 

A következő napirendi pont egy beszámoló volt a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézmény étkeztetés, házi segítségnyújtás, nappali ellátás (idősek klubja), támogató szolgáltatás fogyatékos személyek nappali ellátása keretében végzett tevékenységéről. Opauszki György igazgatót (1óra 14.pectől) hallhatjuk, aki elmondta, hogy lassan kinövik a Kossuth utcai ingatlant. Filus Tibor kérdésére válaszolva a Szarvas Fogadó kapcsán megosztotta a testülettel, hogy egyelőre az állagmegóvás a fontos feladatuk, illetve folyamatosan szembesülnek a galamb kérdéssel is. Meglátása szerint több millió forintos kárt okoztak Kiskőrös egyéb középületeiben is a városi galambok. A napokban indul az épület állagmegóvásának felmérése. Ha elkészül a talajnedvesség elleni szigetelés, akkor a szociális szolgáltatások köre lesz az első, ami oda települ: az idősek klubja. Itt szociális étkeztetést is szeretnének biztosítani helyben fogyasztással. Elképzelhető, hogy menüztetés is lesz, ha a konyhát sikerül üzembe helyezni. Szállás nyújtást egyelőre nem terveznek. 

Majd egy újabb beszámoló következett: a Sorsfordító Szolgáltató Központ pszichiátriai betegek nappali ellátása, szenvedélybetegek nappali ellátása és a család- és gyermekjóléti szolgálat feladatainak ellátása keretében végzett tevékenységről (1óra 20.perctől). Hajdu Julianna, a Sorsok Háza Szociális Intézmény intézményvezetője az elmúlt 8 évet összegezte szóbeli beszámolójában. 

A továbbiakban szó esett még:

  • a 2024. évi költségvetés módosításáról;
  • a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról;
  • a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról;
  • a parkolás biztonságának módjáról, parkolóhelyek építési kötelezettségéről és annak megváltásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról;
  • a Kőrösszolg Nonprofit Kft.-vel megkötött támogatási szerződések felülvizsgálatáról;
  • és Kiskőrös város településrendezési terve módosításának előkészítéséről. 

A képviselő-testületi ülés végén Domonyi László polgármester ismertette a közeljövőben megrendezésre kerülő rendezvényeket, melyekről  a VIRA.HU programajánlójában is tájékozódhatnak. 

A képviselő-testületi ülés teljes hosszában visszanézhető ITT

 

A fotók a képviselő-testületi ülés előtt készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira