Az Így neveld a sárkányodat című animációs film betétdalával kezdte el a filmek és mesék világába navigálni a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermét teljesen megtöltő közönséget Kiskőrös Város Fúvószenekara, a Filmzenei Estre keresztelt koncertjén.

A rengeteg időt és energiát az est felépítésére szánó zenészek és énekesek a tőlük megszokott magas színvonalú, változatos darabokon keresztül szórakoztatták a nézőket, a darabok közötti felvezetést pedig vicces jelenetekkel és kiegészítőkkel színesítették.

-Hirdetés-

Az est során vezényelt Kiskőrös Város Fúvószenekarának művészeti vezetője, Sipos Béla karnagy.

Sipos Béla karnagy, a Rocky betétdala előtt

Az érdeklődőket ismét Supka Éva köszöntötte, aki a darabok előtt röviden ismertette a filmek történetét, felkonferálta a szólistákat, és a végén megköszönte minden támogatónak azt a segítséget, ami nélkül az este nem jöhetett volna létre.

Vendégkarmestert is köszönthettek a színpadon, mégpedig Kovács István alezredest. Kovács István kiemelkedő szerepet töltött be több évtizedes munkássága alatt a zenei világban. 18 évig irányította a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekart, igazgatóként vezette a a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumot, átvehette a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályvezetőjének kérésére elfogadta a Magyar Honvédség kultúrájával foglalkozó kiemelt főtiszti szerepet.

Kovács István alezredes

A zenekar számos olyan film dallamait szólaltatta meg, melyeket mindenki felismerhetett. Válogattak a Walt Disney Studió művei közül, felcsendült a Harry Potter, a Rocky, a Frédi és Béni, a 007-es ügynök, de a magyar klasszikusokból is hallhattunk egy egyveleget. A művészek nem csak hangszereikkel, de öltözetükkel is az este témájára hangolódtak.

A zenekarral nem először lépett színpadra a város fiatal, nagyon tehetséges énekese, Koczkás Mirjam, aki a Titanicból ismert dalt: Céline Dion – My Heart Will Go On adta elő.

Koczkás Mirjam
Őt követően a zenekarral szintén rendszeresen fellépő Váczi-Wachsmann Ildikó éneke következett, aki Adele – Skyfall c. dalát adta elő.
Váczi-Wachsmann Ildikó

Az énekesek után Harsányi Rozina lépett ki a zenekar sorai közül, hogy előadásával színesítse az estét.

Harsányi Rozina

A egyébként is színvonalas koncertet, a remek témaválasztással, filmeknek megfelelő tematikus öltözékekkel, a darabok közötti érdekes és sokszor vicces felkonferálással még magasabb szintre emelték, melyet a közönség a másfél órás előadás végén fennállva, vastapssal köszönte meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS