2024. május 2-5. között rendezték meg az XVIII. NN Ultrabalatont. Az esemény a magyar tenger körül zajlik javarészt futva, de van bringatúra is és idén voltak olyanok, akik rollerrel teljesítették a kört. Az Ultrabalaton évek óta már az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő szabadidősport esemény, mely több ezer embert mozgat meg. Ahogyan az már lenni szokott a nevezések megint pár perc alatt beteltek, így, aki lemaradt az csak a várólistában bízhatott.

-Hirdetés-

Idén a versenyközpont és a rajt helyszíne a Balatonfüredi Annagora Aquapark területén volt. Pénteken reggel hét órakor rajtoltak az egyéni indulók, akik idén is szép számmal képviseltették magukat, illetve pénteken indultak el a párosok, a három, négy és ötfős váltók is. Majd szombaton egészen éjféltől-délutánig rajtoltak a 6-13 fős váltócsapatok. Volt lehetőség itt kétnapos teljesítésre is, ami azt jelentette, hogy ezen csapatok nappal futottak, éjjel pihentek, majd vasárnap újra futottak, hogy teljesítsék a 211 kilométeres kört.

Az Ultrabalaton a futáson kívül rendkívül jó csapatépítő is tud lenni, hiszen sok cég vagy baráti társaság is elindul ilyenkor. Nagy szerepe van még a logisztikának is. Ki mikor fut, vagy éppen mikor és hol vált egy adott csapat. Ez nagy tervezést és logisztikát igényel a váltók részéről.

Idén is képviseltette magát több csapat térségünkből.

Ötödszörre vett részt a versenyen a Kurz Gruppe Runners 13 fős csapata. Ők saját legjobb idejüket érték el a 22 óra 45 perces célidővel. Kiss-Berdó Ádámtól megtudtuk, hogy a csapat hajnal 0:50-kor rajtolt és 23 óra 40 perckor ért vissza a célba Balatonfüredre. A váltó tagjai voltak: Császár Szimonetta, Hatvani Krisztián, Hegedűs Mónika, Kapitány Anett, Kapitány Nikolett, Kiss-Berdó Ádám, Kiss-Berdó Marcell, Litauszki László, Madarász Krisztián, Mester Máté, Gubánné Ágnes, Herczeg Zoltán, és  Trsztyinszki Csaba.
Biciklis kísérők voltak: Császár Balázs, Markó Ágnes, Trsztyinszki István, Trsztyinszki Áron.

Rajtol a Kurz Gruppe Runners

Volt egy másik csapat, amelyikben a soltvadkertiek mellett voltak Kiskunhalasról, Csengődről és Kiskőrösről is. Ők voltak a Haljunk meg máskor! nevezetű váltó. Célidejük 21 óra 34 perc lett. Csapattagok voltak: Bán László, Csipak Edina, Csipakné Maska Zsuzsa, Csipak István, Gáspárné Lehoczki Edina, Gszelmann Éva, Lajos Tímea, Sisák Gyöngyi, Wiesz Csilla, Zöldágné Vida Csilla.
Sofőr, kísérők voltak: Bánné Gulyás Henrietta, Kalocsai Ferenc, Haskó Ferenc.

Haljunk meg máskor!

A TRIGO csapatában futott megint csak úgy, mint az elmúlt négy évben mindig Fábián Sándor Tabdi község polgármestere. Ők 21 óra 05 perc alatt teljesítették a 211 kilométert. A csapat tagjai voltak: Kárpáti László, Kárpáti Anita, Elsholtz László, Mezei Tibor, Kaszás Zoltán, Kusztor Kornél, Fábián Tibor, Fábián Sándor, Turú Gyula.
Segítők voltak: Decsi Kálmán és Juhász Ákos.

A TRIGO csapata a Keszthely Kelet váltópontnál

Izsákról az Ostorlábúak nevezetű csapat indult, melyben egykori izsáki labdarúgók is futottak. Ők 19 óra 05 perc alatt értek célba. A csapat tagjai voltak: Tóth Andrea, Horváth Jenő, Tóth Csaba, Mezei Zsolt, Vígh Tibor, Constantin Bonea, Hevér Zoltán, Bálint Zoltán, Cséplő Zoltán.

Ostorlábúak

Kiskőrösről ott volt még a Futótűz nevezetű csapatban a Brada család, Budapestiekkel és Kecskemétiekkel kiegészülve. Ők indultak például a kétnapos váltóban. Így nappal futottak, éjjel pihentek, majd másnap újra futócipőt húztak. Ők 22 óra 56 perc alatt teljesítették a távot. Csapattagok voltak: Gombos László, Golobics Gábor, Purak Zoltán, Tapodi Zsolt, Tapodi Henriett, Görög Rozália, Melján Éva, Lisku Henriette, Kurai Tibor, Brada Gergely, Brada Kitti, Brada Heni. Teljes körben biciklis kísérő mindenki mellett Nagy Mihály (14 éves), de besegített még másik két családtag egy kis távba Nagy Katalin (16 éves) és Brada Berill (12 éves).

Futótűz csapat

A Foodnet Zrt. csapatában futottak az akasztói R-Water Kft. tulajdonosai is Nagy Ervin és Nagy-Parádi Tímea.

Nagy Ervin és Nagy-Parádi Tímea

Kerékpárral pedig Császártöltés község polgármestere Takácsné Stalter Judit tekerte körbe a Balatont, lánya Takács Katalin és Lei József társaságában.

Takács Katalin, Takácsné Stalter Judit, Lei József

A női egyéni versenyt Nagy Katalin nyerte (20:20:30), míg a férfiaknál Erős Tibor (17:35:02) győzött. Volt egy ultrafutó: Takács Krisztián Csipi, aki két kört teljesített egy jótékony célért. Így 414 kilométert futott, ami óriási teljesítmény, szavakat is nehéz találni rá.

Fotók: NN.hu

MEGOSZTÁS