Kiskőrös Város Képviselő-testületének legutóbbi ülésén Filus Tibor önkormányzati képviselő, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület ismételt nyertes pályázatáról számolt be. Az elsődleges cél egy újabb fa- és virágültetési projekt lesz.

A városközpont összes olyan szegletébe, ahová lehet fát ültetni, oda tervezünk is. Ezt az idei évben szeretnénk megvalósítani. Tehát nem lehet a város központi területén olyan rész, ahol nincs fa, nincs zöld növényzet. Ez a terve az egyesületünknek. Természetesen összedolgozunk az önkormányzattal, hiszen a segítségük nélkül ezt nem tudjuk véghez vinni – mondta Filus Tibor képviselő. 

-Hirdetés-

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület másik fontos feladata, hogy a Petőfi Sándor utcát piros fehér rózsákkal és zöld növényzettel lássa el, amelynek képe egy nemzeti színű utcát alkothat. A pályázat segítségével idén pótolják a hiányzó rózsákat. 

4-5 méterenként piros és fehér rózsatöveket fogunk elültetni. Kipótoljuk a hiányzókat, a Petőfi Sándor utca teljes hosszában. Ha ezt a projektet meg tudjuk valósítani, akkor elmondhatjuk, hogy zöld növényzet és a színek tekintetében Kiskőrös országosan is egyedülállót alkothat, hiszen nemzeti színben (a piros és a fehér rózsatövek, valamint a zöld fű és a zöld gömbkőrisek váltakozásával nemzeti színű utcánk lehet – tette hozzá Filus Tibor. 

Rózsatövek a Petőfi Sándor utcában, Kiskőrösön

A képviselő arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten öntözéssel segítsék az önkormányzat munkáját, hogy megóvják a növényzetet a kiszáradástól. Az egyesület továbbá pótolni fogja a kollégium utcájából hiányzó fákat, és egy másik projekt is tervben van. 

A Sárkány József utcai lakóparkban élőkkel szeretném közölni, hogy napokon belül megtörténik négy pad vásárlása arra a részre. Tehát ígéretünkhöz híven, még most a tavaszi időszakban letelepítünk oda négy ülőalkalmatosságot is, hogy a faültetés után megfelelő környezet alakuljon ki ott, azon a részen is. 

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület a város önkormányzatával közösen továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy szép és igényes környezetet alakítsanak ki Kiskőrös minden pontján. 

Kapcsolódó cikk
Pályázatot nyújtanak be a Szűcsi Óvoda fejlesztésére – üléseztek a kiskőrösi képviselők
Pályázatot nyújtanak be a Szűcsi Óvoda fejlesztésére – üléseztek a kiskőrösi képviselők
Újra ülésezett Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: 2022. február 23-án többek között napirendre került a város költségvetésének az elfogadása, a Petőfi...

 

Forrás: Kiskőrös TV  

MEGOSZTÁS