A Kiskőrösi Modellezők ebben az évben is megszervezték a gyerekeknek a Közúti- Vasúti modellező tábort. Három héten keresztül épültek a terepasztalok, készültek a járművek a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban. 

-Hirdetés-

A tábor vezetője, Lehr Péter elmondta, hogy a tavaly nyári indulás után, terveiknek megfelelően ősszel elindult a modellező szakkör. Tavasszal egy hosszú szünet után folytatták. Ezután pedig a gyerekek és szülei keresték meg, így ezúttal is megtartotta nyári táborait.

Ezúton is köszöni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. támogatását, mert látják a fantáziát a fiatal kis építőmesterekben.

A sok támogatásnak köszönhetően az elmúlt egy évben bővítették eszköztárukat – sok felnőtt, vagy műhely irigykedne a legjobb minőségű szerelőállványok, asztalok, szerszámok láttán. A gyerekek legnagyobb örömére mindezek gyermekméretben vannak náluk.

A vasúti modellezés mellett az útépítés, útfenntartás varázslatos világát is megépítették. A táborban volt, hogy úthengert is vezettek.

A második héten egy álomszerű feladattal találták szembe magukat a gyerekek. Egy angol autómárka, a Land Rover 70 év után úgy döntött, hogy nyugdíjazza a szép kort megélt típusát és újat gyárt. Az új Defender Magyarországon lévő első bemutató darabját Kiskőrösre hozták el, mert a madarak azt csiripelték, hogy az itteni modellező gyerekek is sok ilyet használnak apró méretben játék közben.

Tehát adódott a feladat, hogy a gyerekek ismerkedjenek a technikával, ha már közlekedéssel foglalkoznak. A bemutatóból a gyerekek számára egy fergeteges filmforgatás kerekedett, ami hamarosan a Vira.hu oldalán is látható lesz.

A modellezők élete a táborok végeztével is folytatódik, ősztől heti egy alkalommal várják az érdeklődőket.

-Berkecz Mónika-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS