„Adj és kapni fogsz, sokkal többet, mint valaha gondoltad volna. Adj, adj mindig többet és többet, bízz, tarts ki, és adj! Az adakozástól még senki nem lett szegény!” (Anne Frank)

2020. november 26-án, csütörtökön Kiskőrös Város önkormányzata nevében Domonyi László polgármester, és dr. Nagy Gabriella aljegyző 1000 szelet kalácsot adott át személyesen a kiskőrösi Szakorvosi rendelőintézet, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház és a hozzájuk tartozó Mobil Járványkórház dolgozóinak. Ezzel is megköszönve kitartó és alázatos munkájukat. Jelenleg a Kiskőrösi rendelőintézetből is több dolgozót vezényeltek át Kiskunhalasra, hogy szaktudásukkal segítsék a betegek mielőbbi gyógyulását. A finomságokkal megrakott autó először Kiskőrösön, majd Kiskunhalason, a Mobil Járványkórház szögesdróttal elkerített bejáratánál, végül a Semmelweis Kórháznál állt meg, ahol dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója, főorvosa fogadta az adományokat.

Dr. Szepesvári Szabolcsnak Domonyi László adta át a kalácsokat
-Hirdetés-

Domonyi László, Kiskőrös Város Polgármestere elmondta, hogy nagyon sokan segítenek a vírus helyzetben helyt álló egészségügyi dolgozóknak. Kiskőrös Város önkormányzata is úgy gondolta, hogy segítenének nekik, ezzel megköszönve az odaadó és emberfeletti munkájukat. Egy kis kedvességgel készültünk nekik, a Kiskőrösi diákkonyha, az eatrend által sütött citromos-mazsolás, és kakaós kalácsaival

citromos-mazsolás, és kakaós kalácsokat adományozott Kiskőrös városának nevében Domonyi László polgármester

A Kiskőrösi szakorvosi ellátásban dolgozók, most teljes erővel a Semmelweis Kórház és a Mobil Járványkórház működést támogatják fáradhatatlan munkájukkal. Így jelenleg három szakmabeli maradt városunk rendelőintézetében. Látogatásunk során a Mobil Járványkórházban három kiskőrösi egészségügyi dolgozóval volt szerencsénk találkozni.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrösön a szakrendelések „csökkentett üzemmódban” fogadják a betegeket
Kiskőrösön a szakrendelések „csökkentett üzemmódban” fogadják a betegeket
A koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt egyre több teher nehezedik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, mint a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza...

Óriási szolgálatot tesznek most ezek a dolgozók Kiskőrös nevében is az országnak, és mindenkinek, aki beteg. Egy ilyen helyzetben mindnyájunknak sorba kell állni a segítségnyújtásnál és úgy éreztük, hogy nekünk is ezt kell most tenni, ez a helyes lépés, tette hozzá Domonyi László. Elmondta, hogy látva ezt a konténer járványkórházat, rémisztő, mind a mellett, hogy egy fantasztikus és komoly építmény.

Kiskunhalasi Mobil Járványkórház

Szívből, mindenkit óva intek arra, hogy ide ne kerüljön be, ezért is vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra, hangsúlyozta városunk polgármestere.

Ezekben a vészterhes időkben látszódik, hogy az egészségügyi dolgozóknak egyre inkább nagyobb munkájuknak az elismertsége. Nagyon sokan tesznek ennek úgy tanúbizonyságot, hogy meglepik őket kedves ajándékokkal, mint például élelmiszer, kávé, üdítő, kisebbektől rajzok, üzenetek, ahogyan tette azt Kiskőrös önkormányzata is. A nap, mint nap, saját egészségüket kockáztató ápolóknak, orvosoknak ezek az apróságoknak tűnő gesztusok adnak erőt ebben az embert próbáló időben. Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató elmondta, hogy a társadalmi megbecsültsége az egészségügyi dolgozóknak az elmúlt harminc-negyven évben nagyon mélyre süllyedt, sajnos. Ez most egy olyan alkalom, amikor ezen jelentősen lehet javítani, és élni is kell ezzel a lehetőséggel. Nem csak egyéni, hanem társadalmi felelősség is van abban, hogy milyen egészségügyi mutatói vannak egy országnak, egy társadalomnak. Ehhez nagyon sokat hozzá tudnak tenni az egészségügyi dolgozók. Főleg akkor, hogyha azt érzik, hogy az ő munkájukat fontosnak tartják az emberek.

védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó a kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

Dr. Szepesvári Szabolcs hozzátette, hogy a Mobil Járványkórházban szabad ágyak mindig vannak, mert egy ilyen aktív ellátást végző kórházat nem lehet száz százalékos ágykihasználtsággal működtetni.

Hiszen akkor hova is vennénk fel, azokat az újonnan érkező közép- és súlyos betegeket, akiknek a területről megfelelő orvosi ellátásra van szüksége. De még mindig a szabad ágyak száma a foglaltakéhoz képest nagyon alacsony. Folyamatosan próbáljuk a betegellátást úgy irányítani, hogy a lehető leggyorsabban kerülhessenek ki azok a betegek, akik a covid-fertőzésből meggyógyultak. Abban az esettben, hogy ha további kórházi kezelésre szorulnak, egyéb krónikus betegségük következtében, akkor más kórházi osztályokon folytatódik a kezelésük, hogy a járványkórházban ne vegyék el azoktól a lehetőséget, akik még sajnos a koronavírus fertőzés következtében kialakult szövődményekkel küzdenek.

Kapcsolódó cikk
Megnyitották a kiskunhalasi mobil járványkórházat
Megnyitották a kiskunhalasi mobil járványkórházat
Reggel óta folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból a konténerkórházba. Három mentőautóval összesen 43 beteget visznek...

Elmondta, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, a fő telephelyükön, ami a Dr. Monszpart László utcában található, és mind a Mobil Járványkórházban még meg tudnak felelni az elvárásoknak. Azt a beteg ellátást, ami elvárható a területen, azt nyújtani tudják. Nem állították le azokat a tervezett műtéteket, amiknek a halasztása a betegek számára súlyos egészség károsodással járna. Nem állították le az apás szüléseket sem. Nagyon sokan keresnek meg minket azzal, hogy szeretnék, ha nálunk születnének meg a gyermekei. Ennek nagyon örülünk továbbra is, mert ez tulajdon képen egy ajándék számunkra is, tette hozzá dr. Szepesvári Szabolcs. Kiemelte, hogy hálás a kollégáinak, hogy ezeket a feladatokat nagyon biztonságosan, és nagyon magas szakmai színvonalon tudják ellátni.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház és Mobil Járványkórház főigazgatója, főorvosa

A központi telephelyükön, a Honvédség besegít. A kiskunhalasi kórházban jelenleg tizenkilenc katona teljesít szolgálatot a logisztikai részlegen.

Nagyon jó az, hogy jelen vannak a katonák, mert egy nyugalmat, biztonságot adnak a dolgozóknak jelenlétükkel. Főleg, ezekben a feszült időkben. Elég gyakran van olyan, hogy nem túlzottan kedvesen fordulnak hozzánk, türelmetlenek a betegek vagy a hozzátartozók, mert nem értik, hogy mit miért nem szabad csinálni. Pedig, tényleg csak azokat a korlátozásokat alkalmazzuk, ami az egészségügyi dolgozók és a betegeink védelmében, a kötelező előírtak, mondta a kórház főigazgatója.

A kiskunhalasi Semmelweis Kórházban szolgálatot teljesítő katona

Kitért arra is, hogy a fertőzést a személyes kontaktusok számának a csökkentésével lehet lassítani, elkerülni. Azzal, hogy az emberek nem találkoznak egymással. Főleg, a veszélyeztetett korosztálynak kell erre nagyon oda figyelnie. Véleménye szerint az, hogy a 65 év felettieknek a vásárlási idősávját újra bevezette a kormányzat, egy nagyon üdvözlendő intézkedés volt.

Dr. Szepesvári Szabolcs ez úton is megkérte az időseket, hogy éljenek a vásárlási idősáv lehetőséggel, ők a számukra kijelölt idősávban menjenek el vásárolni. Az, hogy a 65 év felettiek a többi időben is elmehetnek, az nem azt jelenti, hogy bármikor el is kell menniük a boltba.
Csak így működik, így van értelme ennek a korlátozásnak.

Azokat a korlátozó intézkedéseket esetleg, amik még várhatnak ránk, el lehetne kerülni, hogyha a meglévő szigorításokat nem támadnánk, hanem betartanánk.

Dr. Szepesvári Szabolcs és Domonyi László

A  Semmelweis Kórház és a Mobil Járványkórház főigazgatója és az egészségügyi dolgozók is hálás köszönetüket fejezték ki a finom, szavaikkal élve, “speciális” kiskőrösi kalácsokért.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS