Az inzulinrezisztencia tanított meg arra, becsüljem magam annyira, hogy egészségeset és finomat főzzek magamra (is). A rakott fasírt receptje a héten került elém, és nagyon meglepett, így szerettem volna kipróbálni. A túró pedig örök kedvenc. A túrógolyó Gigi húgom felfedezése volt a füzetemben. Nemcsak felfedezte, de a képeken látható minden egyes csinos kis túrógolyó az ő keze munkája.

RAKOTT FASÍRT

-Hirdetés-

Először is lereszeltem egy közepes zellert, és késes aprítóban egészen kicsire vágtam a hagymákat és a fokhagymát.Mindet olajon pirítottam meg.

A darált húst összegyúrtam a tojással, a fűszerekkel, a párolt zöldségek egyharmadával, és a csillagtejbe áztatott kenyérrel. Az eredeti receptben nincs petrezselyemzöld, szóval biztosan úgy is finom, de én nem tudom elképzelni a fasírtot nélküle, ezért tettem bele.

Közben négy tojást keményre főztem. Majd szeletelővel karikákra vágtam.

Olajjal kicsit meglocsoltam egy jénai tálat, és szétterítettem rajta a húsos massza felét. Rárétegeztem a tojáskarikákat. Megkentem a zelleres, hagymás, fokhagymás szósszal, majd a tejföllel. Végül a húsos massza másik felével fedtem be.

A legtetejét sajttal szórtam meg. Az eredeti recept tojássárgás kenést ír, azt cseréltem sajtra. Körülbelül egy óra alatt sült meg. Amint a mellékelt ábra mutatja, ötven perc is elég lett volna neki.

TÚRÓGOLYÓ

Gigi áttörte a túrót szitán, majd hozzáadta az eritritet, negyedannyit, vaníliaaromát, kókuszlisztet, útifűmaghéjat és tojást. Először fakanállal összekeverte, majd összegyúrta.

A raffaelonál kicsit kisebb golyókat készített.

Eközben kevés olajon megpirítottam a kókuszreszeléket, ez lett a túrógolyó mennyei borítása. Előtte persze kifőztem őket lobogó vízben.

Az egész házat betöltötte a vaníliás, kókuszos illat. És a csodás illat nem az egyetlen előnye ennek a süteménynek. Nagyon kevés szénhidrát van benne, hiszen csak az őrölt zabpehely a számolandó. Így desszertnek tökéletes.

A vasárnapi ebéd koronája lett ez a túrógolyó. Aki szereti a túrót, mindenképpen próbálja ki!

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS