Ebédre rántott húsra vágytam, de arról már írtam nektek, így inkább a kisétkezésekre koncentráltam a mai cikkben. Tonhalkonzerv mindig van itthon. Ha gyorsan kell főételt összedobni, gyakran tonhalas tésztát készítek. A sajttortára pedig azért esett a választásom, mert pakolás közben találtam a fagyasztóban egy tavaly nyári zacskó fagyasztott epret.

TONHALAS KRÉM

-Hirdetés-

Az elkészítése pont olyan egyszerű, mint sejteni lehet. Szűrőn keresztül lecsepegtettem a tonhalkonzervet. Hozzáadtam a három evőkanál tejfölt. Ezután következett a dijoni mustár, a só és az őrölt bors.

Mivel volt itthon a kedvenc cukormentes majonézemből – csak a biztonság kedvéért -, abból is tettem bele két evőkanállal. Mostmár a hűtőben pihen. Várja a jövő heti szendvicseket.

EPRES TÚRÓS SAJTTORTA

Először a késes aprítóban megdaráltam egy csomag Gullon kekszet, megolvasztottam a vajat, majd a kettőt összekevertem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam a tésztát, majd betettem pihenni a hűtőbe.

Nekiláttam a krém résznek. Egy csomó neten található sajttorta receptet elolvastam, de amikor kinyitottam a hűtőt, akkor ott volt egy fél doboz túrómaradék, ezért lett belőle epres-túrós sajttorta. A jéghideg habtejszínt géppel vertem fel, közben adagolva hozzá a negyedannyit és az útifűmaghéjat. AZ útifűmaghéj azóta az egyik kedvenc zselésítőm, mióta tavaly, életem első IR szülinapi tortáját készítve, este 10-kor jöttem rá, hogy nincs itthon cukormentes tortazselém.

A túrót áttörtem szitán, alaposan elkevertem az édesítővel, szárított citromhéjjal és a mascarponéval. Ezt vegyítettem a felvert tejszínnel.

A krémet egyenletesen elkentem a kekszes alapon, majd újra visszatettem a hűtőbe.

A tetejére kerülő epres réteghez – mint fentebb írtam – kiolvasztott epret használtam, ami eléggé hervasztóan nézett ki, miután kiolvadt. Ezért turmixoltam össze egy kis negyedannyival. Közben elkészítettem a tortazselét, a zacskó hátulján lévő módon. Miközben a földön kevergetve hűtöttem, hozzáadtam a kissé előmelegített epres masszát. Kevergettem egy ideig, és amikor picit kezdett megdermedni, rákanalaztam a mascarponés rétegre.

Sajnos alacsony tepsibe tettem, így csak a felét tudtam rátenni, de így is nagyon finom desszert lett belőle.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS