Akik követik a rovatot, tudják, hogy minden héten vasárnap főzöm meg azt az ételt, ami nagyjából szerdáig megoldja az ebédemet. Sosem zavart a “több napig ugyanazt enni kérdéskör”. Így nagy segítség, ha hétközben nem kell arra gondolnom, mit eszek másnap. De csütörtökön rendszerint valami gyorsan elkészíthetőt ötlök ki. Ezidáig ez a tortillatekercs vagy a sajtos-tejfölös tészta volt. A múlt héten azonban felfedeztem magamnak a tonhalas tésztát. A sportszelet bolti, XXL-es változatát gyakorta nézem áhítatos tekintettel a polcokon, ezért a mai desszert igazi csoda volt számomra.

 TONHALAS TÉSZTA

-Hirdetés-

A tésztát kimérés után sós vízben tettem fel főzni, amíg a megpucolt, felszeletelt csiperkét megfonnyasztottam és egy kicsit meg is pirítottam a kókuszzsíron. Néha a gombát is megsózom és megborsozom. Egy kis doboz tonhalkonzerv elég egy étkezésre.

Amikor a tészta megfőtt, leöntöttem, és hozzáadtam a gombához. Meglocsoltam a tejszínnel, elkevertem a dijoni mustárt. Addig rotyogtattam egybe az egészet, amíg szinte teljesen eltűnt a tejszín folyékonysága.

Cukormentes savanyúsággal ettem. Desszertként mellékerült a sportszelet.

SPORTSZELET

Elsőként a különböző kekszeket daráltam meg az aprítógépben. Eredetileg nincs a receptben háztartási keksz. Sajnos nem volt elég Korpovit itthon, ezért került bele. A darált mandula is saját ötlet, azért, hogy számolandó szénhidrátmennyiség nélkül legyen kiadósabb a süti/csoki. Édesítőként negyedannyit használtam.

Megolvasztottam a vajat, hogy hozzáönthessem a szárazanyaghoz. A tejszínt és a rumaromát csak kimértem, nem melegítettem. A kakaóport a kekszekhez kellett volna keverni, de kifelejtettem. Így utólag oszlattam el benne.

Egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral. Elegyengettem benne a tésztát, amíg a csoki megolvadt a gőz felett. Nekem most kókuszos Wawel volt itthon, de bármilyen cukormentes vagy minimum 70%-os étcsoki jó lehet. Az enyémben az a trükk, hogy a tejcsoki  miatt, nem ehetem reggel vagy este.

A hűtőben rádermed a csokiréteg, pihent egy órát és felszeleteltem.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS