A soltvadkerti Szüreti Fesztiválon szeptember 18-án, szombaton főzőversennyel kezdődtek a város központjában a programok, mely az Orczy utcában volt megrendezve.

Kapcsolódó cikk
Ínycsiklandó illatok, finom ételek, jó hangulat, és remek társaságok a Főzőversenyen
Ínycsiklandó illatok, finom ételek, jó hangulat, és remek társaságok a Főzőversenyen
2021.szeptember 17-18-19-én rendezték meg 25. alkalommal a Szüreti Fesztivál elnevezésű nagyszabású programsorozatot Soltvadkerten. Szombaton főzőversennyel kezdődtek a város központjában a...

A nagyszínpadon többen is felléptek, igazi kulturális műsort adva a közönségnek. A Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tagozatának táncos csoportjai alapozták meg a nap bulizós hangulatát.

Táncos csoport előadása
-Hirdetés-

A kórustalálkozót konzorciumban valósították meg, a Helyi identitás és kohézió erősítését szolgáló pályázat keretén belül. Soltvadkert vendége volt Tázlár. Vendéglátóként, Soltvadkert város képviseletében a Búzavirág Asszonykórus lépett fel.

Több helyszínen zajlottak az események. A kulturális központ színháztermében interaktív zenés gyerekműsorral várta a Kék Katica az ovis és kisiskolás vendégeket. Ezzel párhuzamosan történt a Főzőverseny eredményhirdetése a főzések helyszínén.
Motivációs tánc.

A Gyöngyház Kulturális Központ dolgozói nyár elején összeállítottak öt közismert és népszerű zenéből egy zenei mixet, amire koreográfiát készítettek, azzal a céllal, hogy minél több embert motiváljanak és megtanítsák őket a tánclépésekre. Néhány felnőtt, és pár diák a Kossuth Lajos Evangélikus Iskolából csatlakozott is hozzájuk. A közös táncot 17 órakor mutatták be a közönség bevonásával, a Hősök terén.

Motivációs tánc

A 2008-ban alakult kalocsai Country Road Zenekar a gyerekdaloktól kezdve, Bojtorján, 100 Folk Celsius dalain át, a saját dalaikat is játszotta a koncerten.

Az együttes számára nem volt kérdéses, hogy a Bojtorján, a 100 Folk Celsius, a Fonográf és a Kormorán lesz a zenei irányvonal. Vagyis a Western zene keleti változata, az Eastern, mely kizárólag magyar nyelven szólal meg, nyugati társával szemben fülünk számára kellemesebb hatást vált ki, s a mi életünkről szól. A hangszerek tradicionálisnak mondhatók: akusztikus gitár, hegedű, banjo, valamint a modernebb hangzást előidéző basszusgitár és dob.

Country Road Zenekar

Szombaton a világhírű Fricska táncegyüttes is fellépett Soltvadkerten, akik nagyon különleges műsorral kápráztatták el az egybegyűlteket. Papp Gergő, Papp Máté, és Popovics Márk bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon. 45 csapás és koppintás 1 másodperc alatt.

Fricska táncegyüttes

Filmvetítésre is sor került 19:15-től „Üzenet a jövőnek” címmel, melyben soltvadkerti fiatalok tűntek fel. Ennek a kisfilmnek az a különlegessége, hogy Kurcz Szandi és Lipták Andor által megírt zene volt az alapja, amely soltvadkerti fiatalok közreműködésével készült el. A rendezők bíznak benne, hogy ez a film sokak számára vonzóvá teszi Soltvadkertet.

„Üzenet a jövőnek” című kisfilm vetítése
Este, pontban 20 órakor kezdődött a Kowalsky meg a Vega koncert a nagyszínpadon.
Kapcsolódó cikk
Kowalsky meg a Vega még a csillagokat is lehozta
Kowalsky meg a Vega még a csillagokat is lehozta
Szeptember 18-án, szombaton nagyszabású koncertet szerveztek a soltvadkerti Szüreti Fesztivál keretein belül. Este, pontban 20 órakor kezdődött a Kowalsky meg...

A koncert után hosszan tartó tűzijátékkal emelték az est fényét.

Végül egy fergeteges táncparti következett, melyhez az A’La Carte Showband Zenekar szolgáltatta a zenét hajnalba nyúlóan.

A party zenekar és esküvői zenekar országszerte és külföldön is keresett, a médiában mára nagy gyakorisággal megjelenő (Rtl klub,Juventus és Sláger Rádió, Neo Fm, Muzsika TV, Sztárlimonádé Bulvárlap, stb..) népszerű Showband & Partyzenekar kiemelkedően széles magyar és nemzetközi repertoárral, az igényes céges partyk, esküvők és rendezvények, fesztiválok partyzenekara és fellépője. (alacartemusic.hu)

A’La Carte Showband Zenekar

Kísérő programként 9 és17 óra között véradás és vércukorszint mérés volt a Gyöngyház Kulturális Központ könyvtárában.

A SIKK Gyöngyház teraszán 15 és 17 óra között várta az érdeklődőket Turú Balázs életmód tanácsadó egy beszélgetésre. Ugyanitt a Spinninget is ki lehetett próbálni, Kissné Ország Dórival.

Turú Balázs életmód tanácsadóval is volt lehetőség beszélgetni az egészséges életmódról
Kapcsolódó cikk
Szuper hangulattal vette kezdetét a háromnapos Szüreti Fesztivál Soltvadkerten
Szuper hangulattal vette kezdetét a háromnapos Szüreti Fesztivál Soltvadkerten
Soltvadkertet szeptember 17-18-19-én a zene, a tánc, a hagyományok… és a jókedv lengi át. Ugyanis, most tartják a háromnapos nagyszabású...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (340 db kép)
MEGOSZTÁS