Régen, amikor étterembe mentem, rendre kiborítottam a többieket, amikor meghallották tőlem, hogy: rántott sajt tartármártással. Szerintük rántott sajtért nem érdemes étterembe menni. Szerintem a rántott sajt bárhol, bármikor tökéletes. Nálunk hetente egyszer előfordul, ha csak félórám van, hogy meleg ebédünk legyen.

RÁNTOTT SAJT

-Hirdetés-

Tudom, hogy létezik hivatalos rántani való sajt, de mi az egyszerű trappista sajtot szeretjük, amit körülbelül egy centiméter vastagra szeletelek.

A panírozásban a barnarizslisztet eleinte kimértem, de a trappista sajt tényleg csak alig pár grammot vesz fel. A liszt után következik a tojás. A klasszikus (liszt-tojás-zsemlemorzsa) harmadik fázisát három összetevőből állítottam össze: teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, zabkorpa, szezámmag. A tojás-morzsás réteg kétszeres rajta.

Olajban sütöttem ki. Majd papírszalvétán itattam fel a felesleges olajat.

TÚRÓS POGÁCSA 2.0

Maga a recept cookpad-os, azt tettem IR-kompatibilissé. A szárazanyagokat kevertem össze először. Belemorzsoltam a vajat, egy nagy szitán áttörtem a túrót. A tojássárga és az élesztő után összegyúrtam.

Egy nejlonzacskóban a hűtőben pihent egy félórát. Nagyon könnyen gyúrható. Hogy ne ragadjon, egy kevés teljes kiőrlésű lisztet adtam még hozzá.

Körülbelül másfél centiméter magasra nyújtottam. Majd közepes formával pogácsákat szaggattam.

A tojásfehérjével megkentem a pogácsákat, végül megszórtam szezámmaggal. Mivel nemrégiben kaptam egy mézeskalácsfigura szaggatót, készült egy olyan pogácsa is.

Előmelegített sütőben negyven percig sült.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS