Ha apa azt mondja: OKÉ vagy…

Először a mosógép romlott el. Amikor azt pótoltam, a mosdókagyló alján kis patakban csordogálni kezdett a víz. Ekkor tudtam, a kagyló sem oké. Fapados módszereim után apum is látleletet vett a delikvensről. Együtt sem jutottunk dűlőre. Szakembert kellett hívni. Azon a napon mondta le, amikorra ígérte magát.

-Hirdetés-

A szaniter boltban az eladó srác a lehető legkedvesebben adta tudtomra, hogy ne akarjak már gyógypedagógus diplomával szifont javítani, mert másképp SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ, mint a diákok. Igazat kellett neki adnom, miután kiderült, hogy nincs tömítés arra a kis „bigyuszkára”, amit magammal vittem. A telefonos fotó is arról árulkodott, hogyha most nekimegyek a kagylónak, mint bolond borjú az anyjának, többet ártok, mint használok.

A kép forrása: femina.hu

A kapott telefonszámot kétségbeesetten tárcsáztam. Elmeséltem a szakembernek, hogy bár a lehetetlennel határos: annyira, de annyira szeretném, ha ma jönne. Mert a mosatlan már a nappali közepén kúszott négykézláb. És jött. Az Isten áldja meg érte. Hozta magával a tízéves fiát, aki miattam egy Minecraft meccset hagyott félbe, márpedig a Creeperek nem viccelnek.

Összeszokott brigád voltak. Az édesapa megkérte a fiát, hogy nyissa ki az új szifon nejlonját.

– Adjak egy ollót? – kérdeztem.

Dehogy! – felelte az apukája. – Meg tudja oldani.

Egy percnyi csendes matatás után, a fiú így szólt:

Megoldottam. A csavarhúzóval nyitottam ki!

Oké vagy mondta büszkén az édesapa.

Én pedig hallgattam őket, és tudtam, ez a fiú a legjobb helyen van. A szülei mellett. A munkában. A beáldozott játékért cserébe az édesapjával töltött felbecsülhetetlen kincset kapott. Lehetőséget arra, hogy becsülje önmagát, a szülei munkáját. Az édesapja szakmájának a tiszteletét és fontosságát. Ez utóbbit mélyen tisztelem én is!

A kép forrása: gazszereles-budapest-hu/vizvezetekszereles

Hiánycikk ma, hogy apa azt mondja ránk: oké vagy. A gyerekeket gyakran megalázzák vagy túlmagasztalják, pedig „csak” annyira van szükségük, hogy tudják: oké vagyok.

Az oké vagyok ereje sokunknak rejtély. Nem lehet betölteni, ha ennek hiányával kellett felnőnünk. Ám lehetséges gyógyulni. Például azon az úton, hogy a saját gyermekeinket helyesen szeretjük. Azzal a rendíthetetlen nyugalommal, amit ma a szifon cseréje közben tanultam a vízvezetékszerelő édesapától. Köszönöm neki!

A kiemelt kép forrása: pixabay.com/depokom

MEGOSZTÁS