A pizza bizonyos szempontból rendelve az igazi. Nincs vele gond, a szósz tökéletes, a forrón olvadó sajt utánozhatatlan. A Cukor nélkül csoportban használatos szakkifejezés alapján, mi már nem élhetünk a muglik pizzarendelős kiváltságával. De ez nem jelenti azt, hogy nem keressük folyamatosan a tökéletes pizza receptjét.
A hamis tiramisu pedig időspórolás.
TEJFÖLÖS-BACONOS PIZZA
(EREDETI RECEPTGAZDA: KIFOZTUK.HU/SZÉP CSILLA)
eredeti recept: ITT
Tészta:
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (Graham liszt volt itthon, azt használtam)
100 g finom búzaliszt
1 teáskanál só
20 g friss élesztő
1,8 dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
Szósz:
2 púpozott evőkanál tejföl
1 csipet só
3 gerezd apróra vágott fokhagyma (kapor helyett, azt ki nem állhatom)
Feltét:
50 g húsos szalonna apróra szeletelve
70 g édes lila hagyma
100 g trappista sajt
A szárazanyagokat összekevertem, a langyos vízben elkevertem az olajat és az élesztőt, majd a lisztekhez öntve összegyúrtam. Elméletileg duplájára kell dagasztani. De nekem a meleg radiátoron sem nőtt 130 %-nál nagyobbra.
A hagymákat felkarikáztam, a bacont és apukámék kis darab sonkáját aprítva megpirítottam a hagymával együtt.
A kinyújtott pizzát, sütőpapírral bélelt formában elősütöttem. Megkentem a fokhagymás-tejfölös szósszal, megszórtam pirított hagymás-baconos réteggel. Végül a reszelt sajttal.
HAMIS TIRAMISU
(SK)
40 db Gullon fibre keksz (kellett volna, de az utolsó hat helyett 6 db cm, tk Győri kókuszos keksz is került bele)
4 dl cukormentes, 30 % habtejszín
250 g mascarpone
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál cukormentes kakaópor
3 dl kávé
A jéghideg tejszínhabot az édesítővel felvertem, majd szintén robotgéppel eloszlattam benne a mascarponét. Elkészítettem a kávét. Kiszámoltam a Gullon fibréket.
Szépen sorban megmártogattam a kekszeket a kávéban, majd kiraktam a jénai tálam alját. Megkentem a krémmel. Megszórtam fahéjjal. Újabb sor keksz. Kenés. Fahéjszórás. Keksz. Kenés. Végül kakaós szórás. És egy éjszakát állt a hűtőben.
Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!