A Gmoser család neve nem idegen a kiskőrösieknek. Tagjai közismertek munkájuk miatt, hiszen zenészek, lovasok, és mazsorett vezető is van köztük.

Ifjabb Gmoser István 2012-ben a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, majd Növénytermesztési, kertészeti és növényvédelmi technikus szakot is elvégezte. Ezt követően Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen szerzett diplomát Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon. Jelenleg fiatal gazdaként állattenyésztéssel és lovakkal foglalkozik.
Mindig része volt életének a zene, több évig a Kiskőrös Város Fúvószenekar tagja volt, és énekel is. Már több városi vagy egyéb rendezvényen hallhattuk. Bálok, esküvők, családi rendezvények hangulatáról is szívesen gondoskodik zenéjével, énekével. Mindemellett a Kiskőrösi LC játékosa, és a csapatnál segítőként tevékenykedik. Számos gyermeket tanított lovagolni tanyájukon.
Nagybátyja/ keresztapja/ zenésztársa Gmoser András önkormányzati képviselő 2021. december 22. napján tragikus hirtelenséggel elhunyt, és tisztségének betöltésére időközi önkormányzati képviselő-választást írtak ki. Ahogy már korábban is hírt adtunk róla, ifj. Gmoser István 342 (56,53%) szavazattal megnyerte azt, és 2022. július 27-i eskütételével teljes jogú tagja lett Kiskőrös Város Képviselő-testületnek.

Kapcsolódó cikk
Letette esküjét Gmoser István, áthelyezik a Szendrey Júlia szobrot, és pályázatot nyújtanak be a népi hagyományok ápolására
Letette esküjét Gmoser István, áthelyezik a Szendrey Júlia szobrot, és pályázatot nyújtanak be a népi hagyományok ápolására
2022. július 27-én szerdán reggel rendkívüli ülést tartott Kiskőrös Város Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. A Helyi Választási Bizottság elnöke,...
-Hirdetés-

Milyen indíttatásból érezted úgy, hogy indulj a 4. számú egyéni választókerület időközi önkormányzati Képviselő-választáson 2022-ben, független jelöltként?

Már fiatal korom óta aktívan részt veszek a kiskőrösi közéletben. Gondoltam rá, hogy idővel szeretnék önkormányzati képviselőként is tenni a közösségért, de most nem voltak ilyen ambícióim. A családi tragédia után viszont azt éreztem, hogy nekem kell folytatni, amit keresztapám, Gmoser András önkormányzati-képviselőként elkezdett. 

2022. július 27-én letette esküjét az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő. A fotón Domonyi László, Kiskőrös polgármestere kezet fog Gmoser Istvánnal. Dr. Ba Mariann, a Helyi Választási Bizottság elnöke, és Szedmák Tamás alpolgármester látható még a képen
Hogyan élted meg a kampányidőszakot és a választást?

Úgy vélem, hogy egy képviselőnek ismernie kell a körzetét, és az ott élő embereket. Így megpróbáltam minden érintetthez személyesen ellátogatni, hogy megismerhessük egymást. Sokat beszélgettünk, meghallgattam a tapasztalataikat, kéréseiket, panaszaikat, meglátásaikat. Nagyon sok szeretetet és kedvességet kaptam ez idő alatt, amit ezúton is mindenkinek hálásan köszönök. Szerencsére nagy az ismeretségem a városban a zenélés, a lovaglás, a foci, vagy a családi kötelékek által. Így többségükhöz nem teljesen idegenként mentem.

Gmoser István, 4. számú egyéni választókerület új önkormányzati képviselője
Milyen tervekkel veted bele magad az önkormányzati képviselő munkába?

A közeljövőben szeretném, ha mihamarabb megvalósulna a hiányzó közlekedési táblák kihelyezése a körzetemben. Úgy, mint helységnévtábla Ökördire, sebességkorlátozó táblák, a Vadvirág utcába a lakosok igényei szerint lakó-pihenő övezetet jelző tábla. Továbbá az Erdőtelki Tagóvodához szeretnénk egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, és a Kiskőrös-Erdőtelek közti szakasz hiányzó közvilágítására megoldást találni. Zahorán több út aszfaltozásra vár, illetve számos utcában fontos lenne a járdák építése, felújítása. Az említettek közt vannak hosszabb távú projektek is, de az biztos, hogy mindent megteszek ezeknek, a lakosok számára fontos ügyeknek a megoldásában.

Pethő Attila és Gmoser István önkormányzati képviselők (b-j) a 2022. július 27-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen
2022. augusztus 13-án BorZsongás néven rendezvényt tartanak Erdőtelken. Mit lehet erről tudni?

A Kiskőrös-Erdőtelekért Alapítvány, és Lengyel Tibor szervezi az első alkalommal megrendezésre kerülő közösségépítő programot. Igény merült fel afelől, hogy jó lenne egy kicsit összehozni az Erdőtelken és Ökördin élőket egy közös, kötetlen, szórakoztató program keretein belül. A helyszín az Erdőtelki Tagóvoda udvarán lesz, míg a vacsora  bográcsos pörkölt és grill sültek. Az élőzenét jómagam és barátaim fogjuk biztosítani. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, egy csekély részvételi díj befizetésével. Ezzel is támogatva a környezetünk fejlődését. Bízom benne, hogy minél többen eljönnek, és egy jó hangulatú estét tölthetünk el együtt.
Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

MEGOSZTÁS