Az esős idő ellenére a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál második napján, szombaton 14 óra előtt már gyülekeztek az Öreg-tó Étteremnél a felvonuló lovasok, lovaskocsik, traktorok, csettegők, “szöcskék” és quadok. Az őszies időjárást a jó hangulat és a szórakozni vágyó társaságok vidám kedve felülmúlta, ami jellemezte az egész napot. A szüreti felvonulást a géphangok és lónyerítés mellett élőzene, és a hangszórókból hallatszódó mulatós zene jelezte a nézelődőknek, akik kitartóan üdvözölték az út széléről a jókedvű kompániát. 
Hosszan kígyózott a felvonulók sora Soltvadkert utcáin

A Kossuth Lajos utcára érve csatlakoztak a felvonulókhoz a Krämer Fülöp Borlovagrend tagjainak egy része, dr Piano guruló zongorájával, és a gyerekek kisautókon, rollerrel és gyalogosan a Sportcsarnok előtti térig. 

Szüreti kavalkád és felvonulás
-Hirdetés-

A Kútágas ’77 Egyesület citerás műsora, a soltszentimrei Bitangolók klubkoncertje, és a soltvadkerti Kavalkád Rock Band koncertje kicsalogatta a sátrak alól a szórakozni vágyókat, megalapozva a további programok családias, mégis remek hangulatát.

Az eső sem tántorította el a zeneszerető szórakozni, és kikapcsolódni vágyókat

16:00 órakor a Tihanyi Vándorszínpad a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében adta elő a “Mese Mátyás királyról” című zenés mesejátékát kicsik és nagyok örömére. A vicces és szórakoztató darab sikerét a gyerekkacajok hangja jelezte.

Tihanyi Vándorszínpad színészei
Az interaktív motivációs tánc előadása a színházterembe “húzódott be” a szűnni nem akaró eső elől.

A szoknyák perdültek, a csizmák csattogtak, a nézőkben pedig mulatós hangulat kerekedhetett az izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes előadását nézve. A szemet kápráztató táncos előadást a Talléros Zenekar élő zenei kísérete repítette a magasba. Egy közös produkció erejéig az utolsó műsorszámban az izsákiak mellett kiskőrösi táncosok is színpadra léptek a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.

A Sárfehér Néptáncegyüttes kiskőrösi táncosokkal kiegészülve, és a Talléros Zenekar

Csík János zenekarának fellépését sokan várták, akikre elmondható, hogy nem “papírból voltak”, hiszen esőkabátot és esernyőt ragadva töltötték meg a szabadtéri színpad előtti teret a koncert ideje alatt. A Csík Zenekar alapítóját, és tagjait is elkápráztatta az a kitartás, jókedv és szeretet, ami a soltvadkerti közönséget jellemezte. Különös látványt nyújtott az esernyők “táncoltatása” is. Támogatta a Krämer Fülöp Borlovagrend a Városi Civil Alap jóvoltából. 

A Pesty Party Showband aggodalommal lépett színpadra 23 órakor, hiszen a pár fős “kemény magon” kívül úgy tűnt, hogy nem merészkednek vissza a szabadba a táncos lábúak. De innen már csak felfelé ívelt a hangulat, és a jelenlévők létszáma is. Mint hangyák az eső előtt, úgy siettek a színpad elé az emberek, hogy egy igazán jót bulizzanak ismert magyar és külföldi zeneszámokra, eső ide vagy oda. A 21 éves zenekar nem hiába nyerte el kétszer is az év legjobb esküvői zenekara címet. Ezt bizonyította minden dal után felhangzó ováció és taps is.

Egyre gyarapodott a Pesty Party Showband táncos lábú közönségtábora
Kapcsolódó cikk
Nagysikerű Republic koncerttel indult a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál
Nagysikerű Republic koncerttel indult a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál
Nyitó ünnepséggel, könyvbemutatóval, kiállításokkal és Republic koncerttel vette kezdetét a háromnapos nagyrendezvény Soltvadkerten, tegnap délután. A szüreti fesztivál keretein belül...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (357 db kép)
MEGOSZTÁS