Írta: vira
Kiskőrös belterületén közel 65 kilométer, külterületén pedig 12 kilométer olyan szilárd burkolatú út van, amelynek tulajdonosa és üzemeltetője Kiskőrös Város Önkormányzata. Ezen utak karbantartását folyamatosan végzik a Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei.

 

-Hirdetés-

November első hetében zárultak a tervezett karbantartások, amelyek a város fenntartásában lévő utak aszfaltfelületein minden egyes évben tavasztól őszig zajlanak, szoros ütemterv szerint.

A témában Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„Alapvetően két időintervallumban szoktuk elvégezni az útburkolati hibák javítását a város teljes területén, tavasszal és ősszel. Ez adja az éves karbantartásokat, mely egy folyamatos szélmalomharc, hiszen ezek a kátyúk időről időre (újra)képződnek az utakon a használatból eredő terhelés miatt. Ha ezzel nem foglalkozik a város, akkor az utak burkolatának minősége nagyon nagy romlásnak indul, éppen ezért Kiskőrös Város Önkormányzata nagy odafigyeléssel és erőforrásainak figyelembevételével a lehető legnagyobb gondossággal próbálja ezeket az útburkolatokat minőségük szempontjából szinten tartani. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a kátyúzás önmagában az útburkolat minőségének  javulását nem eredményezi. Azonban ha kellő időben és kellő gondossággal és a megfelelő műszaki tartalommal elvégezzük a kátyúzást, akkor az utak állagának romlását meg tudjuk előzni.

VIRA.HU archív fotó

A szükséges javítanivalókat ősszel és tavasszal is felmérjük, melyek folyamatosan listázásra kerülnek. A téli időszakban ezeket elvégezni nem lehet. A tél során keletkezett kátyúkat tavasszal, míg a továbbiakat a téli üzem előtti időszakban szoktuk eltüntetni, azaz ősszel. Ez utóbbi zajlott az elmúlt napokban.”

Schäffer Tamás elmondta, sajnálatos módon maradhatnak olyan hibaforrások a városban, amelyek az elkövetkezendő időszakban keletkeznek, és amelyek javítása nem várhat a téli üzem ellenére tavaszig. Ezért ezeket egy közbenső technológiával, egy ideiglenes megoldással szokták javítani. Azonban a tavaszi munkálatok idejéig balesetmentes autózásra alkalmassá teszik az utakat.

VIRA.HU archív fotó

A kátyúzást Kiskőrös Város Önkormányzatának megrendelésére végzi el a Kőröskom Kft. Az önkormányzat a felelős azért, hogy ezeket az útburkolati hibákat városszerte, az általa kezelt utakon feltárja, listázza, melyet aztán eljuttatnak a céghez. Ezt a listát a Kőröskom Kft. ki szokta még egészíteni az általuk észlelt hibás útfelületekkel.

Az útburkolati hibákat a lakosságnak is lehetősége van bejelenteni a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Stratégiai és Városüzemeltetési Osztályának bármely elérhetőségén. A város honlapján, a kiskoros.hu-n minden elérhetőséget megtalálnak a kiskőrösi lakosok.

MEGOSZTÁS