Mostanában rákaptam a Gastrohobbi receptekre, mert fontos szempont náluk, hogy gyorsan elkészíthetőek legyenek az ételek, és keveset kelljen utánuk mosogatni. A mustáros-tejfölös húsgolyók esetében csak a zsemlemorzsát és a spagettitésztát kellett teljes kiőrlésűre, a mustárt pedig dijonira cserélni.

MUSTÁROS-TEJFÖLÖS HÚSGOLYÓK
(eredeti recept: ITT/Gastrohobbi)

-Hirdetés-

500 g darált sertéshús
1 kávéskanál borsikafű
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zellerzöld
30 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

4 evőkanál olaj
3 evőkanál dijoni mustár
7 dl cukor-, keményítő-, jódmentes ételízesítő
250 g teljes kiőrlésű spagettitészta
só, őrölt bors
4 evőkanál tejföl

A húsgolyók formázásához összegyúrtam a húst, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Hagytam egy órát pihenni, hogy összeérjen. Majd körülbelül 3 cm-es golyókat készítettem, amiket 4 evőkanál olajon megpirítottam.

A mustárt belekevertem az olajba, felmelegítettem és hozzáadtam az ételízesítős vizet. Amikor felforrt, beletettem a tésztát. Kevergetni kell, mert ez arányaiban jóval kevesebb víz, mint amennyiben máskor a tésztát főzöm. Amikor a tészta még nem teljesen szívta be a vizet, hozzáadom a tejfölt.

Végül a húsgolyókat is. Átkavargatom, hogy a húsgolyókat átjárja a mustáros-tejfölös íz. A legvégén megszórtam friss, apróra vágott zellerzölddel.

Jó étvágyat kívánok!
Találkozzunk jövő héten is Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS