A Tibi szerelmes? című fejezet a 7. rész a Petra szemével a világ mesesorozatomban. A történet bizonyos szempontból mese, így olvasható gyerekeknek, de bizonyos szempontból nem mese, mert szeretne bepillantást engedni az autizmussal élő gyerekek társas kihívásaiba. Azoknak, akik most csatlakoznak a történethez:

-Hirdetés-

1.rész 2.rész 3.rész 4.rész 5.rész 6.rész

7. rész
Tibi szerelmes?

Nati óvatosan leült Petra mellé. Egy darabig nem szólt semmit. Csak Petra szipogása hallatszott.

– Mi a baj, Petra? – kérdezte Nati, és a kislány vállára tette a kezét.

Petra megrázta magát, és ezzel lelökte Nati kezét, aki ezért sértetten elhúzódott. Petra érezte, hogy ezzel az önkéntelen mozdulattal megbántotta a lányt. De nagyon zavarta az érintés. Az anyukája kezének melegére lett volna szüksége.

– Csak segíteni akartam – motyogta Petra. – Detti néni azt mondta, jöjjek utánad, és kérdezzem meg, tudok-e segíteni neked.

– Nem kell segíteni – vágta rá Petra élesebben, mint szerette volna. Nati még messzebb húzódott.

– De Kriszta néni is azt mondta…

– Akkor sem kell segíteni. Csak hagyjál békén! – csattant fel, és elfordult Petrától.

– Jó, akkor pukkadj meg! – kiabálta a lány. Azzal felállt, és kiszaladt az öltözőből.

“Akkor pukkadj meg!”
A kép forrása: pixabay.com/superkiki

Petra végtelenül elkeseredett. Nem akarta, hogy a többiek azt higgyék segítségre van szüksége. De nem akart durva lenni senkivel. Eszébe jutott a vicces szó, amit Nati kiáltott búcsúzóul: pukkadj meg! Ezen nevetnie kellett. Nem tudta elképzelni, hogy tudna egy ember megpukkadni. Szétpukkadni esetleg. De az elég horrorisztikus gondolat. Könnyeit törölgetve nevetgélt magában. Halálra rémült, mikor Csilla megszólította.

– Látom, okkal jobban vagy. Min nevetsz?

– Nem érdekes. Nagyon haragszik rám, Nati?

– Ne félj, Nati nem szokott sokáig haragudni! – mosolygott vigasztalón Csilla. Petrának most tűnt fel, hogy Csillának ugyanolyan színű a haja, mint az anyukájának. Nagyon jó volt ránézni a kedves arcra az ismerős hajkoronával. Csilla nem volt egy tipikus fülig érő mosolyú kislány, de Petra számára maga volt a nyugalom. – Ami fontosabb, ne törődj Dórival! Gyorsabban jár a szája, mint az esze. Ezt Detti néni szokta mondani – egészítette ki az információt, mikor Petra értetlen szemébe nézett. – Azért mondott ilyen csúnyát, mert szerelmes Tibibe.

A kép forrása: pixabay.com/OnzeCreativtijd
Ez végképp összezavarta Petrát.

– Ezért mondta nekem, hogy nagyképű vagyok? Azt hittem, a matekverseny miatt.

Csilla nagy komolyan ingatta a fejét.

– Dehogy! Azt hiszi, hogy Tibi most beléd szerelmes.

– Dehát Tibi engem dobott ki a játékban! – háborodott fel Petra.

– Pont ezért – jelentette ki Csilla olyan meggyőződéssel, mintha azt mondta volna, hogyha sötét felhők vannak az égen, akkor esni fog.

– De hát… – próbálkozott megérteni a helyzetet a kislány. Ám ekkor Detti néni kiabált be az öltözőbe, hogyha minden rendben, akkor csipkedjék magukat, mert sorakozó.

Petra nem akarta magát megcsipkedni, nem akarta, hogy Tibi szerelmes legyen belé. Nem akarta, hogy Dóri rá haragudjon, ráadásul szeretett volna kibékülni Natival. De megadóan követte Csillát a tornaterembe. Remélte, hogy a napköziben majd rendezni tudja a dolgokat.

A kiemelt kép: femina.hu

MEGOSZTÁS