A covid utáni lezárást követően új lendülettel, ötletekkel szerveztük a kulturális életet Akasztón, de nem maradhattak el a hagyományos programjaink sem. Úgy, mint az évek óta nagy sikernek örvendő Újévi Hangverseny, az Operett Est, a Borverseny, a Nőnapi ajándékműsor, az elmaradhatatlan Sziki Laboda Magyarnótaest, az Iringó Népdaléneklési Verseny, a gyermeknap, a térzenei koncert, legnagyobb közösségi ünnepünk a Kisasszony-napi Búcsú, az Idősek Napja és az Adventi hétvégék – mesélte hírportálunknak Csehi Zoltánné, a Faluház igazgatója, amikor a 2022-es évről kérdeztük.
Csehi Zoltánné, az akasztói Faluház igazgatója

Speciális helyzetben is voltunk 2021-ben, ugyanis az óvoda felújítása miatt, az intézmény hátsó termeit óvodás csoport foglalta el. A gyermekek új színt hoztak az életünkbe, azonban idén már a gyönyörű, új óvoda várta őket.

-Hirdetés-

Az „Együtt egy szebb jövőért!” pályázat jóvoltából megfűszerezhettük programjainkat és új rendezvényeket valósíthattunk meg. Így született a Tanyakavalkád, óvodásoknak és iskolásoknak szóló koncertek, baba-mama alkalmak, fogadóórák fiataloknak, táncoktatások, családi napok, Alkoss szabadon gyermektábor, Szeretünk Akasztó nagyrendezvényünk és még sok-sok esemény. Kiállításokat szerveztünk, ennek egyik kiemelkedő eleme volt a néhai Gál György festmény kiállítása. A pályázat lehetővé tette, hogy a szerény költségvetésünk ellenére változatos programokat kínáljunk a lakosságnak.

Személyi változások is történtek az intézményben, gazdasági ügyintéző munkatársnőnk 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba vonult, helyére egy fiatal kolléganő került. A változás mindig új dolgokat is hoz magával, barátságosabbá tettük a ház előterét, olvasó buszmegállót alakítottunk ki a mellettünk lévő buszváróból, s a megszokott programjainkon is változtattunk, újítottunk.

Az akasztói Faluház munkatársai

Ennek tükrében készültünk az adventi hétvégékre, hiszen a gyermekek örömére megrendeztük a popkorn partyt közös mozizással, jótékonysági mikulásfutást, mikulás várót a tűzoltó egyesülettel közösen, bűvészműsort, karácsonyi ünnepséget, forralt bor ünnepet. Újításként Angyal postával örvendeztettük meg a gyerekeket, s közkívánatra megrendezésre került az adventi ablaknyitogató szabadtéri, közösségi programunk is.

Kapcsolódó cikk
Jótékony karácsonyi ünnepség Akasztón
Jótékony karácsonyi ünnepség Akasztón
Az akasztói község lakói ebben az évben is négy tartalmas és vidámsággal teli hétvégét tölthettek el együtt. Közös filmvetítés, Ablak...

Nagy örömünkre szolgál, hogy naptárunkban hamar beteltek a lefoglalt hétvégék, hiszen bérelhető termeink, evőeszközeink, elfogadható bérleti díjaink, igényes és tiszta belső tereink mind vonzó lehetőséget biztosítanak családi vagy egyéb rendezvények megtartására is.

A délutáni és esti órákban is színes közösségi élet zajlik, zeneoktatás, latin táncok, néptánc, közösségi mozgás, alakformáló torna, gyógytorna várja a kikapcsolódni vágyókat.
Hamarosan jóga és karate oktatással is bővül a kínálat, emellett tervben van senior tánc és nótaklub indítása is.
Az egyik termünket állandó baba-mama teremmé alakítottuk át, érdekes előadások, babamasszázs oktatás várja az érdeklődő anyukákat, gyermekeikkel együtt.

December 19-től január 8-ig a takarékosság jegyében bezárjuk egy időre intézményünket, a szolgáltatások, oktatások is szünetelnek ez idő alatt. Azonban az újév remélhetőleg új lehetőségeket tartogat, mi mindenesetre pozitívan várjuk a 2023-as évet.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik aktív részesei voltak rendezvényeinknek, köszönjük a sok támogatást, szponzori segítséget. Jövőre is töretlen lendülettel, újdonságokkal és színes programokkal várjuk a művelődni vágyó közönséget.

Kapcsolódó cikk
Akasztói Kisasszony-napi Búcsú – képekben
Akasztói Kisasszony-napi Búcsú – képekben
Idén ősszel is megrendezésre került – szeptember 8-11. között – az Akasztói Kisasszony-napi Búcsú, mely a község egyik legszínesebb közösségi...
Ízelítőként ajánljuk 2023. január 14-én, a hagyományos évnyitó Újévi Hangversenyünket, a Solti Ifjúsági Fúvószenekar előadásában.

A Faluház munkatársai és a magam nevében kívánok mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket és békességben, boldogságban teljes újesztendőt!

MEGOSZTÁS