Lassan lecseng az idei eperszezon. A sorban itt-ott még kuksolt néhány utolsó hírnöke a koranyári időszaknak. Az epres-pudingos palacsinta pedig kiváló alapanyag hozzá.

EPRES-PUDINGOS PALACSINTA
(saját)

-Hirdetés-

tészta:
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tojás
2 dl kókusz- és mandulatej vegyesen
1 púpos teáskanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 csipet só
2 evőkanál olaj
szóda – megfelelően folyósra hígítható

töltelék:
2.5 dl mandulatej
0,5 csomag Dr. Oetker vaníliapuding
1 púpos teáskanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő

A tészta hozzávalóit egy habverővel homogénre kevertem, felhígítottam szódavízzel, majd állni hagytam félórán át, hogy a teljes kiőrlésű búzaliszt megszívja magát. Utána kellett még kicsit lazítani szódával, hogy könnyen lehessen önteni.

Olajjal kikent palacsintasütőben sütöttem ki. A megfőzött pudinggal megtöltöttem a palacsintákat, és megszórtam eperrel.

Jó étvágyat kívánok!
Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS