Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.
/Kosztolányi Dezső/

-Hirdetés-

Az akasztói Faluházat mindig az új dolgok iránti nyitottság, a bátor feladatvállalás jellemezte. Nem volt ez másképp 2023-ban sem. Legfontosabb területünk a közösségteremtés, a közösségi művelődés, mely folyamatos, rendszeres közösségi életet jelent mind a felnőttek, fiatalok, gyermekek számára.

Szoros szakmai együttműködésben végezzük feladatainkat az intézmények és civil közösségek vezetőivel, tagjaival.
Igyekszünk a Faluház elismertségét, népszerűségét növelni, elsősorban a helyi kommunikációs eszközökön keresztül, továbbá az internet segítségével folyamatos tájékoztatást adunk programjainkról, rendezvényeinkről, mindennemű szolgáltatásainkról.
Kollégáimmal együtt arra törekszünk, hogy tevékenységünk középpontjába a közösségépítést állítsuk. Fontos számunkra az összetartozás, egymás segítése, családias légkör, baráti hangulat kialakítása. Értékőrző, értékteremtő, értékátadó munkát kívánunk megvalósítani minden korosztály számára.

Az intézmény tevékenysége szükségszerűen a helyi hagyományokban gyökerezik, azok megismerését, kiteljesítését szolgálja. Rendezvényeinket az itt élők igényeihez alakítjuk.

Kiemelt programjaink: Újévi hangverseny közös koccintással, Nőnapi rendezvény, Sziki Laboda Magyarnóta Est, Borverseny, Iringó Gyermek Népdaléneklés és Néptánc műsor, Nótaestek, Kisasszony-napi Búcsú, Idősek Napja, Adventi Ünnepváró Családi Esték.

Kapcsolódó cikk
Nyolcadik alkalommal rendezték meg Akasztón a Sziki Laboda Magyarnóta Estet
Nyolcadik alkalommal rendezték meg Akasztón a Sziki Laboda Magyarnóta Estet
2023. április 15-én szombaton már nyolcadik alkalommal rendezték meg Akasztón a Művelődési Házban a Sziki Laboda Nóta Estet, melyen idén...

A Faluház biztosít lehetőséget más intézmények, civil szervezetek rendezvényeinek is. Így került megrendezésre az SZMK bál, Lovasbál, Óvodai farsang, polgárőrök és tűzoltók közgyűlése, véradás. Programokkal kedveskedtünk az óvodás és alsó tagozatos gyermekeknek is, zenés műsor és interaktív bűvész show-t láthattak az apróságok. Nyáron 2 hét táborral szereztünk élményeket a táborlakóknak. Az intézmény szabadidős és oktató programoknak is helyszínt biztosít, gerinctorna, alakformáló torna, néptánc, közösségi tánc, társastánc, zeneoktatás, zenekari próbák is biztosítják a kikapcsolódást.

Mindig törekszünk a kihívásokra, új dolgokra, így júniusban vendégül láttuk a Fordulj Kispej Lovam táncművészeit, kik lovastúra keretében látogattak hozzánk, majd fergeteges műsort adtak telt ház előtt az intézményben.

Kapcsolódó cikk
Akasztóra érkezett a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes lovasturnéja
Akasztóra érkezett a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes lovasturnéja
2023 június 20-án kedden délután Akasztóra érkezett a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes lovasturnéja. Ez volt a túra harmadik állomása. A...
Szintén a nyári hónapban került megrendezésre KIKAPCS című rendezvényünk, melynek bevételéből a tűzoltó egyesületet támogattuk.
Kapcsolódó cikk
Kikapcs elnevezéssel szombat esti zenés beszélgetős estét tartottak Akasztón
Kikapcs elnevezéssel szombat esti zenés beszélgetős estét tartottak Akasztón
Szombat esti kikapcsolódásra várták az embereket Akasztón július 22-én a Faluház előtti térre. Csehi Zoltánné, az Akasztói Művelődési Ház igazgatója...

Októberben az időseket leptük meg, polgármester úr, intézményvezetők, helyetteseik, munkatársak a népszerű Reptér című dalra perdültünk táncra, a szépkorúak nagy meglepetésére és örömére.

Kapcsolódó cikk
Az időseket ünnepelték Akasztón
Az időseket ünnepelték Akasztón
2023. október 15-én vasárnap rendezték meg Akasztón az Idősek Napját, mely eseményre a Művelődési Házban került sor. Akasztón már több...

Decemberben mindenkinek melegséget loptunk a szívébe az Ünnepváró Családi Estékkel. Családi mozizás, Mikulás-party, Falukarácsonyi ünnep, forralt borozás, jótékonysági vásár színesítette a programsorozatot.

Kapcsolódó cikk
Gyermek produkciók színesítették az akasztói Falukarácsonyt
Gyermek produkciók színesítették az akasztói Falukarácsonyt
2023. december 16-án szombaton rendezték Akasztón a Falukarácsonyt, ahol a köszöntőbeszédek mellett az óvodás és iskolás gyermekek is készültek karácsonyi...
Köszönjük, hogy aktív részesei voltak rendezvényeinknek, köszönjük a sok támogatást, szponzori segítséget, amit Önöktől kaptunk, s bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk támogató segítségükre!
Az akasztói Faluház dolgozói

A munka nem áll meg, 2024-ben új lendülettel és színes programokkal várjuk a művelődni vágyó közönséget.
Ízelítőként ajánljuk 2024. január 13-án, szombaton 15.00 órakor a Solti Ifjúsági Fúvószenekar Újévi Hangversenyét.

A Faluház munkatársai és a magam nevében kívánunk Önöknek békességben, boldogságban teljes új esztendőt!

Csehi Zoltánné, Faluház igazgató

MEGOSZTÁS
Írta: vira