Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása és bírság kíséri mindkettőt. Arra kérünk mindenkit, tartsák be a közlekedési szabályokat!

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2624-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de – mint minden héten – lesz olyan sofőr, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Közel 100 km/h-val közlekedett belterületen mindkét heti top-gyorshajtó; egyiküket az 51-es úton mérték be, míg a másik sofőrt Soltvadkertnél fülelték le. Ők ketten 117 000 forintos bírságot kapnak.

-Hirdetés-

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 24 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman balesetet is okoztak. Egyikük egy betonból készült virágládára hajtott fel Akasztó belterületén.

Kapcsolódó cikk
Virágágyáson landolt az ittas sofőr Akasztón
Virágágyáson landolt az ittas sofőr Akasztón
Ittas sofőrrel szemben intézkedtek a kiskőrösi rendőrök, aki szerencsére „csak” egy betonládán landolt autójával, de nagyobb baj is történhetett volna....

Vasárnap történt az a baleset is, amelynek a gyanúsítottja egy 45 éves soltvadkerti asszony. Ő Kiskőrös belterületén közlekedve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és úgy hajtott be a József Attila utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésébe, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton haladó autósnak. A járművek összeütköztek, és a baleset során a vétlen jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a középkorú nő a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A nő vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és ellene büntetőeljárás indult.

Kapcsolódó cikk
Büntetőeljárás indult a soltvadkerti -közlekedési balesetet okozó- asszonnyal szemben
Büntetőeljárás indult a soltvadkerti -közlekedési balesetet okozó- asszonnyal szemben
Vasárnap történt az a baleset, amelynek a gyanúsítottja egy 45 éves soltvadkerti asszony. Ő Kiskőrös belterületén közlekedve nem vette figyelembe...

Az ittas vezetés nem kifizetődő, ráadásul veszélyes a sofőrre és a közlekedés többi résztvevőjére is. Az alkohol már kis mennyiségben olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: hatására többek között növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek, így pillanatok alatt bekövetkezhet a baj. Ráadásul, aki ittasan vezet, annak mindenképpen arra kell számítania, hogy rendőri intézkedés esetén a vezetői engedélyét azonnal elveszik.

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás, képek: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira