Akciós volt a harcsa és a mandulaliszt a Lidl-ben. Ez a két tény indokolta a mennyei vasárnapi ebédet, ami egy óra alatt elkészült és a hét többi napjára is jó lesz majd. Ha már a rántott húsról írtam tegnap, gondoltam elkészítem az IR-barát változatát.

-Hirdetés-

Rántott harcsa salátával

Az afrikai harcsát első lépésben lesóztam és megszórtam őrölt borssal. Aztán gondosan kimértem a barnarizslisztet, a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, zabkorpát és szezámmagot, majd felvertem a tojást.

Ezeket a panírrétegeket azért találtam ki, hogy lassú felszívódású maradjon az étel. Ha finomliszt és sima zsemlemorzsa panírt kapott volna a harcsa, akkor gyors felszívódásúnak kellett volna számolni. A sorrend természetesen ugyanaz, mint a hagyományos rántott hús esetén. Először liszt, aztán tojás, majd a zsemlemorzsával kevert zabkorpa és szezámmag.

Egy kis ideig lefedve, utána fedő nélkül sütöttem. Körülbelül 20 perc alatt sült meg. Amíg sült, addig összevágtam a hagymát, paradicsomot és uborkát. Egy fél evőkanál negyedannyi édesítővel, pici sóval és egy evőkanál almaecettel ízesítettem. Az ízek akkor érnek egybe, ha többször is kevergetjük és legalább fél órán át állnak a zöldségek a salátalében.

KÓKUSZOS-MÁKOS DESSZERT

Most dupla adagot készítettem, hogy a héten jusson belőle tízóraira vagy uzsonnára. Először felvertem a tojást a csipet sóval, negyedannyival és sütőporral. Kézi habverővel is elég eldolgozni, nem muszáj robotgéppel.

Megdaráltam a mákot és a zabpelyhet mákdarálóval, megolvasztottam a vajat és elkészítettem a csillagtejet. Mindezeket összekevertem. Muffinsütőben is süthető, én most sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába öntöttem a masszát.

Nagyjából 30 percre volt szükség, hogy megsüljön. Tűpróbával ellenőriztem. Melegen is szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS