A 2020-as év egy nagyon nehéz év volt a Kiskőrösi Mazsorett Együttes számára, kezdte az idei év végi összefoglaló interjút Gmoser György, a mazsorett vezetője.

Az újévi koncert után nagy lelkesedéssel készültünk az éves programokra. A februári Mazsorett-est, ami a film és musical slágerekre épült, még telt ház előtt zajlott a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban. Minden csoport fellépett: Az Orchidea csoport 8-10 évesek, Gyöngyszem csoport 10-13 évesek, Napfény csoport 13-15 évesek, Csillagfény csoport 16-19 évesek.

Kapcsolódó cikk
Harminc éve lépnek fel a mazsorettek Kiskőrösön
Harminc éve lépnek fel a mazsorettek Kiskőrösön
Idén februárban is megrendezésre került a mazsorett-est, ahol a már megszokott, magas színvonalú és igazán látványos műsorral várták az érdeklődőket....
-Hirdetés-

A hetven lány még az év elején nagy lelkesedéssel készült a tavaszi és nyári fesztiválokra, versenyekre. A csoportok felkészítését segítette Kelemen Annamare és Gubacsi Zsófia, akik ebben az évben végezték el Debrecenben a mazsorett oktatói tanfolyamot.

Kapcsolódó cikk
Krakkóban jártak a kiskőrösi mazsorettek
Krakkóban jártak a kiskőrösi mazsorettek
A Kiskőrös Mazsorett Együttes meghívást kapott a lengyelországi Krakkóba egy szereplésre. A Lengyel-Magyar baráti társaság és a testvérváros Tarnow ajánlására...

Sajnos elmaradt Tiszaújvárosban, Egerben, Kiskunfélegyházán a verseny és Lengyelországban a krakkói középiskolás fesztivál is. A zenekarral közösen terveztük a sárvári nemzetközi fúvószenekari és mazsorett fesztiválon  a szereplést, ami szintén a vírushelyzet miatt elmaradt.

Kapcsolódó cikk
Újra a fúvószenekaré és a mazsorett csoportoké volt a főtér
Újra a fúvószenekaré és a mazsorett csoportoké volt a főtér
A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség országos felhívásának keretein belül, Kiskőrös Város Fúvószenekara és a kiskőrösi mazsorett csoportok: Gyöngyszem, Napfény és...

Az első júliusi enyhítésnél az Újra miénk a tér rendezvénnyel, egy sikeres térzenével kezdhettük a nyarat.
Ez a nyár igazán sok munkával telt, hiszen a mazsorett csoport idén ünnepelte a 30 éves fennállását, amit egy térzenével összekapcsolt minősítéssel ünnepeltünk.

Kapcsolódó cikk
Gmoser György: „Adott egy jubileum és egy kiváló csapat”
Gmoser György: „Adott egy jubileum és egy kiváló csapat”
“Ez tényleg egy hosszú út utáni megérkezés… Ez olyan, mint a csend utáni muzsika…” Ezzel az idézettel invitálja az érdeklődőket...

A lányok napi két edzéssel készültek két hónapon keresztül. Új ruha is készült az egyesület támogatásával. A Csillagfény csoport „D” legfelső fokon minősült a Városi Fúvószenekar kíséretében. Az elért kiemelt arany minősítés az eddigi legnagyobb elismerés az együttes életében.
A zsűri tagjai Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, dr. Tóthné Rozsályi Judit alelnök, Jónásné Bacsó Mónika elnökségi tag voltak.
A térzenén felléptek a régebbi csoportok, így szinte teljes létszámmal szerepeltek a Holdfény, Zafír, Vadmacskák csoportok is. Sőt, a régebben elköszönt lányok is szép számmal szerepeltek, vagy eljöttek szurkolni a minősítésre.

Kapcsolódó cikk
Örömkönnyek és kiemelt arany minősítés a Nyáresti Fúvósmuzsika alkalmával
Örömkönnyek és kiemelt arany minősítés a Nyáresti Fúvósmuzsika alkalmával
A 2020-as Nyáresti Fúvósmuzsika sokak számára egy különleges, és emlékezetes este volt. A 30 éves jubileumát ünneplő mazsorettek Csillagfény csoportja...

Az ősz sajnos hasonlóan folytatódott, mint ahogyan a tavasz kezdődött. A szüreti napok után vége szakadt a szerepléseknek. Elmaradt Budapesten, Törökbálinton, Hajdúnánáson, Kalocsán, Debrecenben a fesztivál.

Kapcsolódó cikk
17 csapat vett részt a Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztiválon
17 csapat vett részt a Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztiválon
Nagy hagyományai vannak a Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztiválnak, amelyet 14. alkalommal rendeztek meg október 26-án a helyi sportcsarnokban. Az eseményen...

A Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztivál versenyére húsz csoport jelentkezett idén, de ezt sem tarthattuk már meg. A frissen alakult kezdő csoport szinte alig járhatott edzésre. A nagyobbak szabadtéri próbái is a rossz idő beálltával elmaradtak.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Szüreti Mulatságot Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Szüreti Mulatságot Kiskőrösön
2020. szeptember 5-én, szombaton 16 órakor ünnepélyes keretek között vette kezdetét a kiskőrösi Szüreti Mulatság, amit Domonyi László polgármester nyitott...

Reméljük, 2021-ben már újra indulnak a fesztiválok, fellépések, versenyek.

Tavasszal Heves, Nádudvar, Hajdúnánás, Kapuvár, Kiskunfélegyháza versenyein szeretnénk részt venni.
Az eddigi tervek szerint nyáron Mezőkövesden lesz két napos zenekaros, mazsorettes verseny. Lengyelországban, Tarnowba is van meghívásunk.

Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett Csoportját Támogatók Egyesülete a vírushelyzet miatt nem újult meg 2020-ban. A tisztújítást tavasszal meg kell tartani, hogy eredményesen pályázhassunk és fejlődhessünk tovább.

MEGOSZTÁS