Az új esztendő beköszöntével sokunkban fogalmazódnak meg új célok. Vannak, akik fogadalomként tekintenek rá, míg mások csak önmagukban, mint egyfajta irányelvként tűzik ki azt. A karácsonyi habzsi-dőzsi után, a legtöbbször elhangzott újévi célok a fogyás, több sport, az egészségesebb életmódra váltás. Íme egy kis segítség az ilyen jellegű elhatározásaink valódi eléréséhez és hosszú távú megvalósításához.
Az életmódváltás öt pillére:  
Egészségi állapotunkat számos tényező befolyásolja, de amit leginkább befolyásolhatunk az az életmódunk. Egészséges életvitelünkkel betegségeket előzhetünk meg, életminőségünk lehet jobb. De hogyan? 
1. Ha egészségesen táplálkozunk.

Naponta többször, keveset eszünk. Jó minőségű, helyben termett, az évszaknak megfelelő élelmiszereket fogyasztunk. Óvakodunk a sok cukortól és sótól. A finom őrlésű helyett a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket választjuk. Rostban gazdag élelmiszereket eszünk. Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot iszunk. Vitamin- és ásványianyag- raktárunkat folyamatosan feltöltjük.

-Hirdetés-

2. Ha örömmel mozgunk.
Örömet adó mozgásformát választunk. Előnyben részesítjük a szabad levegőn végezhető mozgást. És rendszeresen végezzük azt. 
 
Kapcsolódó cikk
“Bícsbádi”, diéták és egyéb aktualitások
“Bícsbádi”, diéták és egyéb aktualitások
A tartós harminc fok feletti hőmérséklet hozza magával a strandok és a vízpartok témáját. Már tél végén tele van az...
3. Ha kerüljük és kezeljük a stresszt.
Értékeljük az életet, a sajátunkat is. Nevetünk, lazítunk, rendszeresen élünk, eleget pihenünk és törekszünk kapcsolataink harmóniájára.
 
Kapcsolódó cikk
Mentális egészségkör Kiskőrösön
Mentális egészségkör Kiskőrösön
Mentális egészségkör működik Kiskőrösön minden hónap első keddjén 15 órakor a Sorsok Háza szociális intézményben. A témák kötődnek a mindennapi...
4. Ha megelőzzük a betegségeket.
Rendszeresen ellenőrizzük vérnyomásunkat és vércukor szintünket. Eljárunk szűrésekre. Megfelelő öltözékkel védjük magunkat az időjárás viszontagságaitól.
5. Ha mentesek maradunk a káros szenvedélyektől.
Kerüljük a dohányzást. Jó minőségű alkoholt mértékkel fogyasztunk. Határozottan nemet mondunk a drogokra.
De a legfontosabb, hogy TE jól érezd magad a saját bőrödben, és gondolj időben arra is, hogy később is így érezhess. A fogadalmaknak, irányelveknek csak akkor van értelme, ha nem hírtelen fellángolásból születnek, hanem egy hosszan tartó, új életmódváltásként tekintünk rájuk.   
 
Forrás: Bács-Kiskun megye facebook oldala
Kiemelt kép: freepik.com
MEGOSZTÁS