Inzulinrezisztencia ide vagy oda – bevallom -, minden héten vágyok valami csokis ételre. Így esett a választás a csokis zabkekszre desszertként. A főétel választásom oka pedig az, hogy mostanában sok helyen olvastam, hogy többször kellene májat fogyasztanunk.

RESZTELT MÁJ

-Hirdetés-

Elsőként megtisztítottam a vöröshagymát, a fokhagymát és a májat is. Egy kanál kókuszzsíron üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymákat, majd ráborítottam a vékony csíkokra szeletelt pulykamájat.

A wook sütőben tettem fel, mert szeretem, ha a sok gőz is segít az ételek puhulásában. Körülbelül tíz perc alatt kifehéredett a máj. Ekkor adtam hozzá a majorannát és az őrölt paprikát. Az eredeti recept szerint vékony csíkokra kell a tv paprikát is aprítani. De én nagyon nem szeretem a paprikát az ételekben, ezért nagyobb darabokra vágtam.

Fél óra főzés után sóztam és borsoztam meg. A májat nem szabad korábban megsózni, mert megkeményedik.

Basmati rizzsel, cukormentes csemegeuborkával ettem, előételként pedig tejszínes, tárkonyos zöldséglevessel.

CSOKIS ZABKEKSZ

Az utóbbi időben sok zabkeksz receptet elolvastam. Mindenképpen csokis volt a vágyam. A legszimpatikusabb változatokban méz volt. Az nekem veszedelmes lenne. Ezért az eddigi tapasztalataim alapján bátorkodtam saját csokis finomság receptet kitalálni.

Először alaposan felvertem az egész tojásokat a csipet sóval és az édesítővel, valamint felolvasztottam a margarint. Természetesen vajjal is lehet készíteni. Aztán belekevertem a kakaóport.

Ezután késes aprítóban megdaráltam a diót, késsel apróra vágtam a csokit. Beleöntöttem a margarint és a gluténmentes zabpelyhet. Nem muszáj gluténmentes zabpelyhet használni.

Jól összekevertem minden hozzávalót és félretettem egy órányit pihenni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.

Teflonos sütőpapírra adagoltam és kanállal ellapítottam a gombócokat.

Sülés közben a gombócok majdnem teljesen összefolytak, ezért legközelebb valószínűleg teszek hozzá majd kókuszreszeléket vagy őrölt zabpelyhet. Körülbelül 20 perc alatt megsült. Nagyon finom, kicsit ropogós, mégis lágy uzsonna lett belőle.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS