Csirke és keksz. Hogy legyen főétel és rágcsálnivaló is. Számomra fontos, hogy hétvégén az egész hétre meg tudjak főzni. A csirkemell – mint sokaknak – nagy kedvencem, ezért nálunk a legtöbb főétel abból készül. Az inzulinrezisztencia miatt nekem naponta hatszor kell ennem, és leginkább a kis étkezések jelentenek gondot. Ezért nagyon örültem, mikor megláttam Fekete Gita almás-diós zabkeksz receptjét.

PADLIZSÁNOS-CUKKINIS CSIRKE

-Hirdetés-

Külön edényben készítettem el a zöldségeket és a húst. A hagymákat karikára szeleteltem, a padlizsánt és a cukkinit negyedelve pár milliméter széles darabokra. Kókuszzsíron fonnyasztottam meg mindegyiket wook serpenyőben. Legvégül a gombát és a fűszereket adtam hozzá. Körülbelül 30 percnyi párolás után elzártam alatta a tüzet.

Rákarikáztam két zellerszálat. Elkevertem a párolt zöldségekben, majd visszatettem rá a fedőt. A zellerszár ropogós maradt, és különlegest ízt adott hozzá.

A csíkokra vágott csirkemellet is kevés kókuszzsíron pirítottam és fűszereztem meg.

Legvégül basmati rizst főztem, és mellédaraboltam egy kis csemegeuborkát és céklát.

ALMÁS-DIÓS ZABKEKSZ

Először megpucoltam, lemértem és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeltem az almát. Megfűszereztem, hozzáadtam a tojást és a megolvasztott vajat. Véletlenül kihagytam belőle a szódabikarbónát, de ez nem okozott semmiféle problémát.

Ezután jött a szárazanyag. Késes aprítóban összeaprítottam a diót. A recept szerinti 150 gramm helyett én csak 120 grammot használtam. Kicsit szénhidrát, kicsit kalóriaspórolásból. Apró szemű zabpehellyel íródott az eredeti recept, de én most gluténmentes zabpelyhet őröltem lisztté. Nagyon finom lett így is.

Húsz percet kell pihentetni. Én elmentem futni, amíg pihent, szóval majdnem egy óra lett belőle. Teflonos sütőpapírra adagoltam egy evőkanállal. Előmelegített sütőbe került körülbelül 20 percre. Eredetileg apróra vágott dióval kellett volna megszórni, de az már túl sok lett volna a napi kalóriaengedélyemből, ezért kihagytam. Mivel alma is van benne, ezért reggelire és vacsorára tilos.

Az ebéd nálam így lett zöldséges csirke és zabkeksz. Mennyei párosítás.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS