A jövő heti menü nem túl kalóriabarát, de cukor és inzulin szempontjából megfelelő. Tejszín és túró, plusz a mák bővelkednek kalóriában. De egyszerre nem fogyasztunk belőle sokat. Mostanában egyre több főzéses oldalt követek, így került elém a tejszínes-tárkonyos csirke receptje. Ráadásul a tejszínes-tárkonyos raguleves eddig is a kedvencem volt, kíváncsi lettem, milyen főételként.

TEJSZÍNES-TÁRKONYOS CSIRKE

-Hirdetés-

Először elfeleztem hosszában a két csirkemellet. Megsóztam, megborsoztam, majd a két evőkanál olivaolajon serpenyőben pirítottam meg mindkét oldalukon, amíg kifehéredtek. Ezután beletettem egy kiolajozott jénai tálba őket, majd az előmelegített sütőben megsütöttem körülbelül fél órán át. Az utolsó 10 percben levettem a jénai tál tetejét, hogy egy kicsit megpiruljon.

Ezután jött a tejszínes szósz. Két fej vöröshagymát kicsire aprítottam, majd olajon megpirítottam, és hozzáöntöttem a tejszínt. Az eredeti receptben az áll, hogy a háromnegyedére forraljuk, de én kicsit sűrűbbre szerettem volna, ezért adtam hozzá 20 gramm barnarizslisztet.

Köretként gombás-bulgurt készítettem Szép Csilla receptje alapján. Az eredetit itt olvashatjátok. Vajon megpirítottam a felszeletelt csiperkegombát. Majd hozzáadtam a bulgurt, megfűszereztem és fedő alatt puhára pároltam.

Tökéletes főétel született belőle. Így utólag annyit változtatnék rajta, hogy a tejszínes szószt is megsóznám.

TÚRÓS-MÁKOS SÜTEMÉNY

Ismét egy kifoztuk.hu/Szép Csilla desszert. A mennyei ízek garanciája.

Az 5 darab tojást szétválasztottam. A fehérjét robotgéppel nagyon keményre vertem.

A túrót szitán áttörtem, majd kikevertem benne alaposan a sütőport, az édesítőt és a szárított citromhéjat. Az eredeti receptben biocitrom reszelt héja van, de én nem szoktam ilyet használni. Hogy jól el lehessen oszlatni, kávédarálóban finomra őröltem a héjat.

Ezután óvatosan beleforgattam a túrós masszába a fehérjét.

Teflonos sütőpapírt lespricceltem olivaolajjal, majd belesimítottam a tésztát. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt sült meg.

A töltelékhez megdaráltam a mákot. Hozzáadtam az édesítőt, a citromhéjat és a vizet. Felfőztem a krémet, majd rákentem a kihűlt tésztára. Ezután szorosan feltekertem és a hűtőbe tettem egy éjszakára.

Mivel kizárólag lassú felszívódású szénhidrátból áll – bevallom -, már reggelire megkóstoltam. Fantasztikus.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS