Ugorj rá egy bevásárlókocsira? Miféle cím ez? Egy pár héttel ezelőtti emlékem kapcsán mesélek.

-Hirdetés-

Mi lesz veled világ? Mikor fogunk újra egymásra mosolyogni maszk nélkül? Méginkább frusztráció nélkül?

Mikor lesz újra olyan, ha valaki köhög vagy tüsszög, akkor a zsebünkbe nyúlunk egy zsebkendőért, odaadjuk neki és jobbulást kívánunk? Ahelyett, hogy próbálunk minél észrevétlenebbül hátrébblépni. Mikor lesz újra egy kis nátha, csak egy kis nátha?

Kép forrása: pixabay.com/nastya_gepp

Mikor lesz újra téma, hogy apák azt tanítják a fiaiknak, hogy illik kezet fogni? Most még a “nagy” emberek is gyerekszobákba és kamaszbulikba illő ökölpacsival köszönnek egymásnak. Ez pont annyira nevetséges, mint amennyire fájdalmas.

Kép forrása: pixabay.com/un_perfekt

Minden. De tényleg minden a COVID-ról szól.

Nemrégiben jöttem ki a boltból. Előttem egy korombeli férfi lépkedett. Mikor kiért a fotocellás ajtón, egyik lábával ellökte magát és felpattant a bevásárlókocsira. Pontosabban szólva, a hátulján lévő gyerekfellépőre és gurult. Amikor a kocsi lelassult, újra meglökte magát, újra fellépett, és gurult.

Én meg ott álltam és néztem mosolyogva. Azon gondolkodtam, hol van belőlem, vagy a világból ez az egyszerű, természetes, megelevenítő életöröm?

Miért hagytam/hagytuk elveszni valahol félúton a pandémia (is) okozta őrületben?

Hiszen azon a férfin is maszk volt. Ő is aggódik a családjáért, önmagáért, vívódik az oltáson, az egzisztenciáján, a jövőjén. Mégis volt kedve felpattanni egy bevásárlókocsira.

Kép forrása: pixabay.com/Alexas_fotos

Pár napja kedves barátnőm küldött egy képet néhány felhőről. A trambulinban feküdt az óvodás kislányával. Ott altatta. Annyira hálás voltam. Egy fénykép, ma már semmiség. Alig pár pöccintés a telefonon. De a trambulinban feküdni az óvodás gyermekünkkel, az valami. Az a nagybetűs valami. Amire akkor is emlékezni fog, ha már ő altatja a saját gyermekét.

Kép forrása: pixabay.com/Alexandra_Koch

Általában sok ifjúsági regényt olvasok, hogy a legnagyobbaktól tanulhassak. Berg Judit, J.K. Rowling, Rick Riordan, Böszörményi Gyula. Jó pár könyvüket végigolvastam. Sokszor azért, mert a fiam ajánlotta. Könyves spoilerért könyörögni a kamasz fiunknak, együtt nevetni ugyanazon a filmen, folyton eltéveszteni, hogy „nem, ő nem bébi Yoda, hanem Grogu”. Ezek a kincseink. Apróságok. De értékek. És most nagyon kellenek.

Szóval, csak bátran! Ne féljünk felugorni egy bevásárlókocsira!

Kiemelt kép forrása: redbull.hu

MEGOSZTÁS