Ezen a hétvégén nálunk a túró volt főszerepben. Így született a szürreális elnevezésű túrópizza és a mesebeli elnevezésű túrós pötty. Korábban természetesen olvastam olyan pizzákról, ahol a feltét része a túró, de itt a tésztát gazdagítja.  A túrós pötty pedig a túró rudi egy cukormentes és kevésbé kiadós, mégis ínycsiklandó változata.

TÚRÓPIZZA

-Hirdetés-

Az eredeti recept kétszeresét készítettem el. Pontosabban egy kicsit többet, mert egy negyedkilós túrót törtem át hozzá a szitán. Hozzáadtam a négy tojást, belemértem a 100 g barnarizslisztet, sütőport és a sót. Kanállal kevertem össze a masszát. Két pizza lett belőle.

Két tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd rákanalaztam és megformáztam a pizzaalapot. Mindenki kedve szerint készíthet rá feltétet. Én úgy kezdtem, hogy sűrített paradicsomot megborsoztam, oreganot adtam hozzá, ez volt az első réteg. Azután egy konzerv darálthúst kevertem össze tejföllel. Arra következett a téliszalámi,  a tetejére pedig a reszelt sajt.

Előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt sültek meg. Ha az ember jégkockát is dob a cukormentes kólába, mikor megterít, egy percig sem érzi úgy, mintha az inzulinrezisztenciával valami szörnyű időszak köszöntött rá.

Különösképpen, ha a túrópizza után desszertként túrós pöttyöt fogyaszt.

TÚRÓS PÖTTY

Ismét a túró áttörésével kezdtem a munkát. A teljes kiőrlésű cukormentes kekszet összetörtem, majd a kávédarálóval megőröltem. Az édesítőt is porrá őrölve vegyítettem a tésztához. Állni hagytam negyedórát, majd raffaello méretű golyókat formáztam belőle.

Fél órára a fagyasztóba tettem, hogy összeálljon és elég hideg legyen ahhoz, hogy a csoki könnyedén rádermedjen. Ez utóbbit gőz felett és két evőkanál olivaolajjal olvasztottam meg.

Minden golyóba kell egy fogvájó, hogy mártogatni tudjuk. Már nem először készítem ezt az egyszerű, de nagyon finom sütit, ezért nekem van egy hungarocelldarabom, amibe a megmártott pöttyöket beleszúrom. Nem sok csöpög le belőle, mert a jéghideg túróra szinte azonnal rádermed a csoki. Így születik a túrós pöttyerdő.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS