Mint annyi családban, nálunk is sláger a vasárnapi rántott hús. Voltaképpen hétközben is. De ma teszteltünk egy új bundát a csirkemellre. Előnye, hogy nem kell hozzá olajat használni.
A kókuszkeksz már régóta érdekelt. A házi készítésű kekszeknek nincs párja. Mindkét mai ajánlatom nagy előnye, hogy lassú felszívódásúak, de nagyon gyorsan elkészíthetőek.

SAJTOS-TEJFÖLBEN SÜLT CSIRKEMELL

-Hirdetés-

Az eredeti receptet ITT találjátok. Nem használtam laktózmentes termékeket.

A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kissé kiklopfoltam, és megsóztam. A tojást felvertem, elkevertem benne a tejfölt, majd beletettem a fűszereket. Beleaprítottam a két gerezd fokhagymát. Először barnarizslisztben forgattam meg a csirkemellszeleteket, azután a masszában. Végül az egyik oldalukat belemártottam az apróra reszelt sajtba. Kókuszzsírral kikent tepsibe fektettem a húsokat a sajtos oldalukkal lefelé. A maradék sajttal szórtam meg a tetejüket.

Előmelegített sütőben, körülbelül 40 percet sültek.

KÓKUSZKEKSZ

Az eredeti receptet ITT találjátok. A kókuszreszelék ideális összetevő a sütikben, mert kiválóan növeli a tészta mennyiségét, de nem kell számolni a szénhidráttartalmát.

Vaj helyett most margarint használtam, azzal is nagyszerűen működött a recept. Először robotgéppel kevertem el a margarint az édesítővel.

A felvert tojást szintén robotgéppel adagoltam a masszához. Majd következett a kókuszreszelék.

Végül pedig a barnarizsliszt. A liszt után összegyúrtam a puha, könnyű tésztát. Dió nagyságú golyókat formáztam belőle, és kilapítva sorban fektettem őket a sütőpapírra. Mindegyik tetejére egy villával nyomtam kicsi mintát.

Előmelegített sütőben 15 percig sültek. Nem kell forgatni. A kókuszkeksz meglepően puha, mennyei desszert lett a vasárnapi ebédünk után.

Tojáslevessel, a fent leírt csirkemellel, basmati rizzsel és uborkasalátával ettem.

A maradék dobozban várja a jövő heti tízóraikat és uzsonnákat.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS