A nyári kedvenc főételem a cukkini. Leginkább rántott formában. A mai receptajánlatom rántott cukkini extrákkal. Inzulinrezisztensként kevés olyan bolti keksz van, amivel kiváltható egy-egy kisétkezés. Ráadásul igen borsos az áruk. A kifoztuk.hu oldal tele van nagyszerű házi kekszekkel. Onnan választottam a mait. Feltétlenül nézzétek meg az eredeti receptet – ITT találjátok – mert én nem ihatok kávét, így az enyém cikóriakávéból készült.

RÁNTOTT TÖLTÖTT CUKKINI

-Hirdetés-

Fekete Gita konyhája mindig ellenállhatatlan.

Megpucoltam a cukkinit, hat egyforma darabra vágtam úgy, hogy a belsejéből kivájtam a magokat, majd lesózva állni hagytam. Fontos, hogy ilyenkor mérjük le, mert mindig a megpucolt zöldségek tömegével számolunk.

A panírozás picit eltér attól, ahogyan klasszikusan tanultam otthon. Három fázis, csak az alapanyagok mások. A liszt nálam mindig barnarizsliszt, utána következik a tojás, majd a hagyományos zsemlemorzsa helyett teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, zabkorpa és szezámmag keveréke.

Bő olajban sütöttem ki, és papírtörlőre szedtem.

A töltelék könnyen készül. A natúr krémsajtot habosra kevertem a kockára vágott sonkával, paprikával, majd megsóztam, megborsoztam. Ezt töltöttem bele a kisült cukkini hengerekbe.

Cukormentes majonézzel készült céklával ettem.

KÁVÉS KEKSZ

Megolvasztottam a vajat, majd elkevertem benne a cikóriakávéport. Kicsit nehezen olvad fel, többször is meg kell keverni, és az sem nagy gond, ha nem olvad fel teljesen.

Ezután jönnek a szárazanyagok és a tojás. A liszt, darált mandula, sütőpor, csipet só, negyedannyi édesítő. Tartok itthon szárított reszelt citromhéjat, így én legtöbbször azt használok, ha reszelt biocitrom héjat említ egy recept. A szárazanyagokat megkeverve következik a kávés vajas massza.

Összegyúrtam a tésztát. Vettem egy kekszkészítő szettet, de igen komoly Youtube-ozás és használati útmutató olvasás után sem tudtam rájönni a titkára. Így hagyományos módszerhez kellett folyamodnom.

Három hengert formáztam a tésztából. Vékony karikákat vágtam a hengerekből, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem őket. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsült, a sütő kihűléséig a tepsin hagytam őket.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS