Nyári szünet után október 6-án újra üléseztek a soltvadkerti képviselők. Az ülés a korábbiakhoz hasonlóan rendkívül színes napirendekben volt gazdag. A testület többek között megtárgyalta az orvosi és óvodai beszámolókat, valamint traffipax telepítéséről és a fűtési szezonról is egyeztettek.

Kárász András alpolgármester napirend előtti hozzászólásában a 23. Szüreti Fesztiválról tájékoztatott. A városvezetés úgy gondolja, hogy nagyon jól sikerült rendezvényt tartottak meg, melyben nagyon sok segítőjük volt, mind „házon belülről”, mind „házon kívülről”. „Rengetegen a rendezvény mögé álltak, és nagyon sok szervezet segédkezett a Fesztivál lebonyolításában”- tájékoztatott Kárász András alpolgármester. Hozzátette, hogy mindenki azon dolgozott, hogy a legjobban sikerüljön a rendezvény, és a legszervezettebben, atrocitások nélkül sikerüljön lebonyolítani. Mindenkinek megköszönte, aki hozzájárult a rendezvény sikerességéhez, majd elmondta, hogy ilyen háttérrel nyugodtan hozzáláthatnak a következő rendezvény megrendezéséhez.

Kárász András alpolgármester napirend előtti hozzászólásában a 23. Szüreti Fesztiválról tájékoztatott.
-Hirdetés-

Galántai Norbert önkormányzati képviselő a testületi ülésen felszólalásában jelezte, hogy több lakossági bejelentés érkeztek a képviselőkhöz, melyek tárgya, hogy a Szőlő és a Kiss Ernő utcák utcákban közlekedő (több esetben csak áthaladó) gépjárművek vezetők jelentős hányada nem tartja be az előírt sebességhatárokat.

Kapcsolódó cikk
Mutatjuk, melyik soltvadkerti utcákban fog emelkedni a traffipaxos sebességmérések száma
Mutatjuk, melyik soltvadkerti utcákban fog emelkedni a traffipaxos sebességmérések száma
Galántai Norbert önkormányzati képviselő az október 6-i testületi ülésen felszólalásában jelezte, hogy több lakossági bejelentés érkeztek a képviselőkhöz, melyek tárgya,...

Zsikla Győző képviselő felszólalásában kiemelte, hogy a soltvadkerti gazdák nagy többsége már túl van a szüreten, de véleménye szerint az öröm nem felhőtlen, mivel 5-10 éves szinten maradtak a szőlőárak, és a termeléshez kapcsolódó költségek az infláció felett emelkedtek. Kiemelte, hogy megjelentek a gazdák számára támogatási kiírások, melyre a gazdák már tudnak kérelmeket benyújtani.

Zsikla Győző kiemelte, hogy megjelentek a gazdák számára támogatási kiírások, melyre a gazdák már tudnak kérelmeket benyújtani.

A testületi ülésen elhangzott, hogy nagyon sok megkeresést kap Temerini Ferenc polgármester azzal kapcsolatban, hogy igaz-e az a hír, miszerint egy multinacionális cég egy új áruházat hozna létre. E kérdést tisztázta le a polgármester a napirend előtti felszólalásában.

Kapcsolódó cikk
Temerini Ferenc polgármester bejelentést tett az új élelmiszer-áruházzal kapcsolatban
Temerini Ferenc polgármester bejelentést tett az új élelmiszer-áruházzal kapcsolatban
A 2021. október 6-i testületi ülésen elhangzott, hogy nagyon sok megkeresést kap Temerini Ferenc polgármester azzal kapcsolatban, hogy igaz-e az...

Indul a fűtési szezon és évről-évre minden szezon kezdetén felmerül a probléma Soltvadkerten, hogy nagyon sokan nem szabványos, nem megfelelő tüzelőanyagokat is használnak a fűtés során. Ez egyrészt iszonyatosan káros az egész város lakosságára, másrészt magát a fűtésrendszert is károsítja, tájékoztatta Temerini Ferenc polgármester a képviselő-testületi ülésen.

Kapcsolódó cikk
Temerini Ferenc: Már hatóság is ellenőrizheti, hogy ki fűt illegális anyagokkal
Temerini Ferenc: Már hatóság is ellenőrizheti, hogy ki fűt illegális anyagokkal
Indul a fűtési szezon és évről-évre minden szezon kezdetén felmerül e probléma Soltvadkerten, hogy nagyon sokan nem szabványos, nem megfelelő...
Dr. Pozsgai Boglárka a bizottság elnöke napirend előtti hozzászólásában két területre tért ki: egyrészt szólt a felsőoktatásban résztvevő soltvadkerti fiatalokhoz, továbbá szólt a Polgármesteri Hivatal új szolgáltatásáról, a központi ügyfélszolgálatról.
Kapcsolódó cikk
Dr. Pozsgai Boglárka: „Csatlakozzon minél több hallgató az ösztöndíjrendszerhez”
Dr. Pozsgai Boglárka: „Csatlakozzon minél több hallgató az ösztöndíjrendszerhez”
Dr. Pozsgai Boglárka képviselő az október 6-i képviselő-testületi ülésen  napirend előtti hozzászólásában az egyetemistákhoz és főiskolásokhoz szólt: elmondta, hogy Soltvadkert...

A központi ügyfélszolgálat 2021 februárjától indult el, melynek célja, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudják kezelni a bejelentéseket. A képviselő kifejtette, hogy hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, valamint pénteken 8-13 óra között áll rendelkezésre az új szolgáltatás, a 0670/704-3647-es telefonszámon.

Több területet is érintett a napirend előtti hozzászólásában Dr. Pozsgai Boglárka képviselő.

Dr. Pozsgai Boglárka felhívta rá a figyelmet, hogy az első hónapokban több hívás is érkezett, de az elmúlt időszakban lecsökkent a forgalom. Mindenkit arra kért, hogy akinek bármilyen észrevétele van, használják a hivatal szolgáltatását.

Megtárgyalta és elfogadta a testület azt a beszámolót, mely a központi orvosi ügyelet 2020-as évi munkájáról szólt. Dr. Pozsgai Boglárka elmondta, hogy a beszámolót Dr. Kokrehel Hajnalka készítette el. Elhangzott, hogy az ügyelet 2007 óta működik ebben a formájában, hétköznap 16 és 8 óra között, hétvégén és ünnepnap is 24 órában üzemel Kiskőrösön. Mint elhangzott, a tárgyi feltételek jók, azonban kiderült, hogy egyre nehezebb az ügyeletet megoldani, mivel a térségen kívülről érkező orvosok nem vállalják az ügyeletet, mivel nagy a betegforgalom. Lantosné Dr. Mayer Zsuzsanna megdöbbenésének adott hangot, miszerint a betegforgalmi számok tekintetében az indokolatlanul megjelentek száma 57 százalék, ami rendkívül magas.

Lantosné Dr. Mayer Zsuzsanna: a betegforgalmi számok tekintetében az indokolatlanul megjelentek száma rendkívül magas. 

Az egészségügyi területen maradva újabb beszámoló színesítette a napirendi pontokat: a fogászati alapellátás 2020. évi működéséről a testületnek beszámolt Dr. Gszelmann Róbert.

Kapcsolódó cikk
Dr. Gszelmann Róbert az ingyenes fogorvosi kezelésekről tájékoztatott
Dr. Gszelmann Róbert az ingyenes fogorvosi kezelésekről tájékoztatott
Dr. Gszelmann Róbert és Dr. Kővágó Péter fogorvosok elkészítették azt a beszámolót, amely a fogászati alapellátás 2020. évi működéséről szólt....

Az önkormányzati tulajdonú óvodák és bölcsődék előző nevelési évéről szóló beszámolót nyújtott be a testületnek Bodahelyi Antalné. Ismeretes, az Arany János utcai és a Bocskai utcai óvodák továbbá a bölcsőde tartozik az önkormányzati intézményekhez, ahol összesen 9 óvodai és 3 bölcsődei csoport működik.

Az önkormányzati tulajdonú óvodák és bölcsődék előző nevelési évéről szóló beszámolót nyújtott be a testületnek Bodahelyi Antalné.

A két óvodában 170 gyermek, a bölcsődében 36 gyermek járt az előző évben. A tárgyi feltételek évről-évre egyre jobbak, és mind a három tagintézményben történtek az előző évben beruházások, amelyek festéseket, javításokat és új játszótéri elemek beszerzését jelentette.

Módosították a helyi iparűzési adóról szóló rendeletet is, de ahogyan Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy csupán a formaság miatt volt rá szükség, és nem történt változás sem a mértékben, sem a kedvezmények tekintetében. (A módosításra azért kellett, hogy sor kerüljön, hogy összhangban legyen a jogszabályi rendelkezésekkel.)
Zsikla Tamás képviselő: a város pénzügyi helyzete megfelel az elvártnak

A 2021. évi költségvetés első félévi teljesítését is megtárgyalták a képviselők, mellyel kapcsolatban Zsikla Tamás képviselő elmondta, hogy a város pénzügyi helyzete megfelel az elvártnak, illetve az eredeti terveknek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS