Nagyon szerettem az általános iskolás és koleszos rizseshúst. De nem tudtam a titkát. Rátaláltam a NatashaKitchen.com oldalra. Ő kuktában készítette el, ennek hiányát wookkal pótoltam. A kalács tökéletes kisétkezésre. Főként, mivel tegnap a piacon éppen diót vettem.

PULYKARIZOTTÓ

-Hirdetés-

A két evőkanál kókuszzsíron megpirítottam a kockákra vágott pulykahúst. Körülbelül félóra múltán hozzáadtam a keskeny csíkokra vágott sárgarépát, aprított vöröshagymát és a fűszereket. Pici vízzel felöntöttem, majd lefedtem.

Újabb félóra után hozzáadtam a barnarizst. A rizst előtte többször áztattam. Másfélszer annyi vízzel felöntöttem, megsóztam és újra lefedtem. Többször keverve főztem körülbelül negyven percig. A rizs szépen megdagadt, az ízek összeértek. A végeredmény megszólalásig hasonlít a régi, menzás kedvencemre.

JERUZSÁLEMI KALÁCS

Az egyik eredeti recept brutál fehérlisztes és cukros, ez viszont IR-kompatibilis, ráadásul könnyen elkészíthető és mennyei.

A szárazanyagokat kimértem, a vajat elmorzsoltam bennük. Langyosra melegítettem a tejszínes vizet, beleadagoltam az élesztőt, édesítőt. A csipet sóval, másfél tojással összegyúrtam. Csodásan rugalmas, könnyű tészta lett belőle, amit negyvenöt percen át kelesztettem a radiátoron. Szépre és levegősre kelt meg.

Négyzetesre összehajtogattam és kinyomkodtam belőle a levegőt. Újra visszatettem a radiátorra tizenöt percre. Késes aprítóban aprítottam össze a diót, és egy deciliter vízzel, édesítővel felfőztem és kihűtöttem.

Az újabb kelés után téglalap alakúra nyújtottam a tésztát.

Megkentem a diós töltelékkel, hosszában feltekertem. Három részre osztottam, összefontam, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás őzgerincformába fektettem.

A tetejét a kimaradt fehérjével, plusz egy egész felvert tojással kentem meg. Újabb negyedórát pihent és kelt.

Harminc percig, előmelegített sütőben sült, tűpróbával ellenőriztem. Az illata mennyei, könnyen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS