A múlt héten megkezdett salátafelfedezést folytattam ezen a vasárnapon. Egy újabb majonézes finomságot sikerült alkotni. Gyerekkoromban minden ünnephez hozzátartozott a franciasaláta. Néha pedig a majonézes kukoricasaláta. Ezt a kettőt igyekeztem összekombinálni az IR-ben tilos főtt krumpli kihagyásával.
MAJONÉZES ZÖLDSÉGSALÁTA
A sárgarépát, a fagyasztott zöldborsót feltettem főzni sós vízben. Amikor már félig megfőttek, akkor adtam hozzá a apró rózsáira bontott karfiolt. Amikor elkészült, hozzáadtam a konzerv cukormentes kukoricát. Majd az apróra vágott édes almapaprikát és a csemegeuborkát.
Közben kimértem a házi, főzött majonézt, a tejfölt, a dijoni mustárt és az őrölt borsot, majd alaposan elkevertem.
Óvatosan egybeforgattam. Körülbelül egy órát pihent, amíg egybeértek az ízek.
BROWNIE SAJTTORTÁVAL
Először összeolvasztottam gőz felett a vajat és a csokit.
Közben összekevertem a barnarizslisztet, kakaót és fahéjat. Óvatosan adagoltam az olvasztott masszához a tojások után.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem a tésztát. Ezután készítettem el a sajttorta részt. Robotgéppel kevertem össze minden alkotórészét.
Miután a tészta rész kihűlt, ráöntöttem a mascarponés réteget. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percet sült.