A múlt héten megkezdett salátafelfedezést folytattam ezen a vasárnapon. Egy újabb majonézes finomságot sikerült alkotni. Gyerekkoromban minden ünnephez hozzátartozott a franciasaláta. Néha pedig a majonézes kukoricasaláta. Ezt a kettőt igyekeztem összekombinálni az IR-ben tilos főtt krumpli kihagyásával.

MAJONÉZES ZÖLDSÉGSALÁTA

-Hirdetés-

A sárgarépát, a fagyasztott zöldborsót feltettem főzni sós vízben. Amikor már félig megfőttek, akkor adtam hozzá a apró rózsáira bontott karfiolt. Amikor elkészült, hozzáadtam a konzerv cukormentes kukoricát. Majd az apróra vágott édes almapaprikát és a csemegeuborkát.

Közben kimértem a házi, főzött majonézt, a tejfölt, a dijoni mustárt és az őrölt borsot, majd alaposan elkevertem.

Óvatosan egybeforgattam. Körülbelül egy órát pihent, amíg egybeértek az ízek.

BROWNIE SAJTTORTÁVAL

Először összeolvasztottam gőz felett a vajat és a csokit.

Közben összekevertem a barnarizslisztet, kakaót és fahéjat. Óvatosan adagoltam az olvasztott masszához a tojások után.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem a tésztát. Ezután készítettem el a sajttorta részt. Robotgéppel kevertem össze minden alkotórészét.

Miután a tészta rész kihűlt, ráöntöttem a mascarponés réteget. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percet sült.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!