Ezen a héten egy postán történt helyzetről szeretnék mesélni az Olvasóknak. Sokan vannak, akik a számmisztikának nagy jelentőséget tulajdonítanak az életben. Ilyen volt a középiskolás földrajztanárom. Őt idézem: „Nos, akkor kérem, mondjon egy számot! Hm. Rendben. Akkor ezt osszuk el hárommal, aztán adjunk hozzá kettőt! Nocsak, ez a 12. Nézzük, ki a 12. a névsorban? Hm. Anikó, jöjjön és meséljen nekünk a nagy földi légkörzésről.” Ilyet én sosem játszom a suliban. A számolás közben lezajló feszültséget nem kívánom egyik tanítványomnak sem.

-Hirdetés-

Az e heti Mindennapi történeteink rovat cikke mégis a számokkal indult a postán. De sokkal kellemesebben végződött, mint a földrajzfeleletem.

A gép kiköpte nekem a 2057-es számot. Pontosan ugyanazt, amit előző napon. Azonnal az ablakhoz szólított az áldott csipogás, ami – mint annyi csipogás az életben – felváltotta az emberi hangokat. Még mindig mosolyogtam. Ami a postán dolgozó hölgyet is mosolygásra késztette. Én meg kommunikatív kedvemben lévén, elmeséltem neki, hogy tegnap is ezt a számot kaptam.

Illusztráció (Forrás: https://www.posta.hu/)

Mondhatta volna azt: „Most, akkor hova rohanjak”. Vagy vághatott volna egy grimaszt, mint aki fáradt ahhoz, hogy sületlenségeket hallgasson az aznapi 200. embertől. De nem így tett. Azt mondta: „Velem is történt egy különleges dolog tegnap este. A kisfiammal sétáltunk, és láttunk egy hullócsillagot!” Mire én felkiáltottam: Ne mondja! Azt én is láttam a záportározónál!

Ekkor jöttem rá, hogy elfelejtettem a novemberi égi tüneményt, amit futás közben vettem észre. Pedig meglepett, és annyira szép volt, hogy megálltam egy pillanatra. Még véletlenül sem azért, hogy kicsit lelassuljon a pulzusom.

A hölgy folytatta: „Különös dolog egy hullócsillag novemberben! Habár, ha belegondolunk, talán mégsem az. Végülis adventben pont arra várakozunk, hogy meglássuk a betlehemi csillagot!”

Illusztráció (Kép forrása: pixabay.com/neelam279) 

Csak egy levelet adtam fel a novemberi hidegben a postán. Mégis adventi ajándékban részesültem, mert valaki ember maradt a napjainkat jellemző embertelenségben. Köszönöm!

A kép forrása: pixabay.com/Angeles

MEGOSZTÁS