A karácsonyi menüvel kapcsolatban mindig fura terveim vannak, mert a nagy klasszikusokat a szüleim tudják jól elkészíteni. Úgyismint töltöttkáposzta, amiben anyu zseniális, illetve halászlé, amiben apu. Szóval én mindig valami egyszerűt készítek. Idén sajtos rakotthúst a saját, és baconbe csavart csirkemellet a fiam kedvéért.

SAJTOS RAKOTTHÚS

-Hirdetés-

A hússzeleteket kiklopfoltamm, megszórtam sóval, cukor- és jódmentes vegetával, őrölt borssal, és lespricceltem olivaolaj spray-vel. Pácoltam pár órát.

Egy tűzálló jénai tálat lekentem olivaolajjal, és megszórtam a teljes kiőrlésű zsemlemorzsával.

Ezután következett a rétegezés. A hússzeleteket először a barnarizslisztbe, majd a tojásba forgattam. Egy réteg hús, egy réteg reszelt sajt, amíg elfogyott.

A tetejére a sajtos réteg jutott. De nem akartam kidobni a panírból megmaradt tojást, ezért elkevertem benne 2 evőkanál tejfölt. Ezt nem írtam a receptben fent, mert az eredeti nem tartalmazza. Szóval, nyugodtan elhagyható. Előmelegített sütőben 40 percet sült.

HAMIS BOCISZELET

A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét robotgéppel felvertem, majd a sárgáját egyesével adagoltam hozzá. Ezután jöttek a szárazanyagok.

A töltelékhez a túrót áttörtem, és szintén robotgéppel vegyítettem össze a részeit.

Amikor mindent elkevertem, egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam a tésztát. És a túrós tölteléket belekanalaztam. Előmelegített sütőben félórát sült.

Amikor kihűlt, felszeleteltem.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS