A nagy tételben fogyasztott halászlé, töltött káposzta, és sütemények után esténként jól esik valamilyen saláta. Nálam ez gyakran görögsaláta. Nem az az éttermi típus, amikor az olajbogyók egészben vannak, a fetasajt kockáinak a szélén pedig az ember elvágja az ujját. Hanem minden apróra szeletelve, és az se gond, ha a sajt összemaszatolja a zöldségeket.

GÖRÖGSALÁTA

-Hirdetés-

Nem szeretem a sokféle fűszert ezen a salátán, úgyhogy ez tényleg egy pofonegyszerű, könnyen elkészíthető, és nagyon finom vacsora lehet bárkinek. Megtisztítottam, majd lemértem a zöldségeket.

Ha az egész olajbogyó akciós, akkor olyat veszek, és összeaprítom. Minden zöldséget kis kockákra aprítok. A fetasajtot nagyjából 1×1 cm-es darabokra.

Az olívaolajhoz, almaecethez és oregánóhoz is ugyanazt az átlagosnál picit kisebb teáskanalat használtam. Alaposan elkevertem, amíg a fetasajt összekente a zöldségeket. Számomra ez a tökéletes görögsaláta receptje.

MÁKOS KRÉKER

Nagyon szeretem a pogácsákat, ha sós kisétkezésekről van szó. De – bevallom – néha hiányzik a chipsz. Ezért különösen is örülök ennek a mennyei ropogósnak. Az eredeti receptjét ITT olvashatjátok. A fenti recept az egész adag, én csak egy felet sütöttem. Először kimértem a szárazanyagokat.

Majd a többi hozzávalót.

Egy nagyon rugalmas, jól kezelhető tésztát kaptam.

Két sütőpapír között 4 mm vastagra nyújtottam. Legközelebb picit még vékonyabbra fogom, hogy még ropogósabb legyen.

A legkisebb pogácsaszaggatómat használtam. Egy villával felvertem az elválasztott tojásfehérjét, azzal kentem meg a kis krékereket. Végül megszórtam szemes mákkal.

Előmelegített sütőben kb. 25 percet sült.

Ahogy a kiemelt képen látható, a görögsaláta fele és a kréker együtt nagyszerű vacsora inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség esetén. Vagy abban az esetben, ha már unjuk a kajakómával végződő esti filmezést.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS