A főétel receptjét picit megváltoztattam, tekintve, hogy nem kaptam tarját. Az eredeti receptet ITT olvashatjátok. Helyette pulykamellet használtam, ráadásul felkockázva, de az étel ízharmóniáján ez nem rontott. A csokitorta előnye pedig az, hogy a felvezetésben azt olvastam: ehhez biztosan minden van othon. És valóban volt.

MUSTÁROS-KETCHUPOS TEJSZÍNBEN SÜLT TARJA

-Hirdetés-

A kockára vágott pulykamellet megsóztam, megborsoztam, és állni hagytam, amíg a pác elkészült. Ez utóbbihoz egy nagy tálba öntöttem a két doboz cukormentes 30%-os habtejszínt. Fontos, hogy ne főzőtejszín legyen, hogy sűrűbb legyen a szaft. Majd hozzáadtam a cukormentes ketchupot és a dijoni mustárt.

Én négy darab fokhagymagerezdet nyomtam bele fokhagymanyomón. Majd a szószt ráöntöttem a húsra, és alaposan elkevertem benne.

Előmelegített sütőbe tettem. Olivaolajspray-vel megkent jénai tálba borítottam, és lefedve betettem a sütőbe.

Egy óra múlva levettem róla fedőt. A felesleges víz elfőtt róla, a teteje megpirult.

LISZTMENTES CSOKITORTA

300 g legalább 70 %-os étcsokoládéról beszél az eredeti recept ITT. Csakhogy én nagyon szeretem a Wavel kókuszos tejcsokiját, amit előző nap szereztem be. Így két tábla 74%-os étcsokoládé, és egy tábla kókuszos csoki adta az alapot. A másik változtatás pedig az volt, hogy nem tortaformában sütöttem, hanem nagy tepsiben.

Gőz felett megolvasztottam a csokikat, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal. Majd a tűzről levéve óvatosan hozzáöntöttem, és elkevertem a habtejszínt, vaníliaaromát.

Azután az édesítőt és a tojásokat egészben robotgéppel felvertem. Kis adagonként öntögetve hozzá a csokis masszát. Tovább kevertettem a géppel.

Végül sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntöttem. Néhányszor az asztalra kell ütni a tepsit, hogy a tésztából kiszökjön a levegő. Előmelegített sütőben 20 percet sült. Kicsit kevesebbet, mint az eredeti receptben javallott, hiszen a nagy tepsiben laposabb a süti.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS