Közeledik az inzulinrezisztencia diagnózisom, életmódváltásom második évfordulója. Sok-sok recept kipróbálása után végre sajátot oszthatok meg. Persze ötletmerítés volt a gyerekkoromból és a netről, de a rakott karfiol és a kókuszos túrógolyó is nagyszerűen sikerült. Szóval mindkettőt szeretettel ajánlom.
RAKOTT KARFIOL 2.0
Ezt kiskoromban anyuék mindig darált hússal készítették, azt is megosztottam már. Most kiegészítettem gombával. És darált helyett, kockázott combbal sütöttem.
A húst olívaolajon, fűszerezve pároltam meg, körülbelül negyven percig, félkészre. A karfiolt sós vízben, kicsi rózsákra szedve, a rizst vegetás vízben főztem meg. A csiperkét pedig vékony csíkokra szeletelve, szintén olajon fonnyasztottam meg.
A négy tojást alaposan elkevertem a tejföllel. Majd egymásra rétegeztem a különböző alapanyagokat. Két adagban öntöttem rá a szószt. Nem kötelező a tetejére sajtot tenni, hiszen az csak növeli a kalóriát, de én reszeltem rá 10 dkg-ot.
Előmelegített sütőben sült negyven percet lefedve, majd negyed órát fedetlenül.
Cukormentes csemegeuborkával ettem.
KÓKUSZOS TÚRÓGOLYÓ
Rengeteg receptet elolvastam, szétnéztem a spájzban és a hűtőszekrényben. Így született ez a recept. Elmondhatom, ez egy kiváló süteménykészítési stratégia.
Egy nagy tálban összekevertem a hozzávalókat. Könnyen gyúrható tésztát kaptam.
Ezután vizes kézzel raffaello-méretű golyókat gyúrtam, amiket megforgattam a kókuszreszelékben. Nincs benne számolós szénhidrát, de kalória azért bőven.
Majd egy dobozban a hűtőben pihentek pár órát.
Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!